Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Nőnap

boldogEz az az írásom, amit minden évben újra közzéteszek, holmi személyes indíttatásból... :)

Március 8. – Nemzetközi Nőnap vagy Nők Napja.

Az első Nőnapot 1911. március 19-én ünnepelték - erről bővebben alább olvashatsz.

De előtte először engedjetek meg egy kis egoizmust magamnak az alábbi dallal, mert „Ma van a szülinapom!” :)

Tovább»

Derűhozó praktikák 2.

2. Gondolj szép dolgokra

"Jó, jó" - gondolhatod most az első derűhozó bejegyzés után - "elhatározom magam, hogy jobb kedvem lesz, de mitől legyen?"

No, erre az egyik legjobb módszer, ha szép dolgokra gondolsz, arra, ami tetszik, amit szeretsz, ami jól esik.

Mint pl.: hóesés meleg szobából nézve; éjszaka felébredsz és rájössz, hogy még van 3 órád a felkelésig és visszaaludhatsz; vágtázó gyönyörű lovak; naplemente egy tónál; illatos gyöngyvirág; szivárvány zivatar után; pipacsmező; egy bájos kiskutya; egy csésze finom tea/kávé; egy bögre habos kakaó/forró csoki; mákosguba; napraforgótábla; egy barát ölelése; a párod csókja; egy kacagó kisgyerek, amint éppen csikized; játékmackó; naracssárga térdzonki; stb...

(jöhetnek az ötletek tovább a hozzászólásban!) :)

Tovább»

The piano guys - fantasztikusak! :)

the piano guysNemrég akadtam a 'The piano guys'-ra.

A csapat 2011-ben alakult, először ketten, ahol egyikük,Jon Schmidt zongorán, Steven Sharp Nelson pedig csellón játszott, ismertebb dalokat dolgoztak fel, illetve saját szerzeményeket adtak közzé nagyon igényesen elkészített videóklippekkel youtube-n.

Később csatlakozott hozzájuk Paul Anderson (a producer, és az egyik dalíró) és a nem hétköznapi nevű Al van der Beek (a zenei producer és szintén zenész :) ).

Aztán 2012-ben a Sony felfedezte őket és innentől már egyre ismertebbé váltak, főként a sok szép albumukkal is (van köztük Karácsonyi is), volt már koncertjük Magyarországon is 2014. novemberében. :)

Tovább»

Karácsonyi hangulat (egy kép, egy hang) 1.

thomas kinkade karácsony

Én már egy hete elkezdtem karácsonyi dalokat hallgatni, hogy hangulatba kerüljek, és persze elkezdtem szép karácsonyi képeket is keresni.

Annál is inkább, mert tavaly is minden napra volt itt egy-egy Karácsonyi dal - ez a hagyomány idén ez bűvül egy-egy szép, hangulatos képpel is. :)

Tovább»

Bízz Bennem... :)

new years eveMa még tavalyelőtti, azaz 2011-es New Year's Eve c. filmben volt hallható az alábbi dal, amit Jon Bon Jovi és Lea Michele énekelt közösen, a 'Have a little faith in me'.

Ezzel kívánok Nektek Boldog Új Évet! :)

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/24.

karácsonyi álomKarácsony napjára a Karácsonyi álom c., nagyon hangulatos (sikeres hatás- és érzelemvadász) zenét választottam.

A dalt az m1 DTK (D. Tóth Kriszta) Show 2011-es karácsonyi műsorára íreták. Az előadók Wolf Kati, Szekeres Adrien, Roy és Pély Barna.

Ezzel a dallal kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/23.

falusi varga tárd ki szívedA mai dalt Falusi Mariann és - bevallom számomra eddig ismeretlen - Varga Viktor énekli.

A dal a VIVA TV 2010-es Teleton jótékonysági akció hivatalos dala volt.

Aranyos a klipben ez a kivilágított kisautó. :)

 

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/22.

szekeres adrienNOX után a következő karácsonyi dal Szekeres Adrientől a Szeretet ünnepén.

A tavalyi koncertjén ott volt az egyik barátnőm, és azt mesélte, hogy rendkívül igényes előadás volt, és mellette kedves, barátságos, és nemcsak jó hangú énekesnő Adrien.

Ez a dala is hallható volt a koncerten.

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/21.

noxA magyar karácsonyi dalok közül  nem hiányozhat természetesen a NOX Szent ünnep c. dala sem.

Nagyon büszke vagyok rájuk, örülök, hogy van egy együttes, aki a magyar népzenei dallamokat a mai kor számára is élvezhetővé tette. És jó választás volt, hogy ők képviseltek minket pár évvel ezelőtt a Eurovíziós Dalfesztiválon.

És vannak ünnepi dalaik is, például a Szent ünnep.

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/20.

tnt Kamasz korom egyik aktív magyar együttese volt a TNT. A "Titkos üzenet" c. dala máig is sok régi buli hangulatát hozza vissz.

Ezt a karácsonyi dalukat, a "Fehér karácsony"-t nem ismertem viszont eddig.

Egy kicsit szentimentális ének szerintem, és benne a "szöveges" rész ma már fura, de Karácsonykor minden kicsit szentimentális és fura,  nem igaz? :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML