Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Április 22. - A Föld Napja

Földgömb

Egy amerikai – akkor még egyetemi hallgató – Denis Hayes 1970. április 22-én indította el a mára már világméretű mozgalmat, a Föld Napját, amit azóta is minden évben ezen a napon tartanak. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet az ökológia válság jeleire, a bioszféra pusztulására, az ipari szennyezésre, a természet védelmére…

Tovább»

Itt a Húsvét! :)

Az alábbi miniatűr kertecskéimmel és ezzel a kedves Pom Pom mesével szeretnék nagyon Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánni Nektek! :)

Jóba Katalin miniatűr kert

És Pom-pom meséje:

Tovább»

Március 22. - a Víz Világnapja

víz világnapjaBevallom, ez az a bejegyzés, amit minden évben közzéteszek, mert olyan jól sikerült írásom (fő a szerénység :)), és minden évben - sőt mindig - akutális.

Sok érdekességet szedtem össze a Víz Világnapja örömére a világnap történetéről, a vízről és - köztudott - fontosságáról.

Tovább»

Nick Vujicic ismét Magyarországon :)

nick vujicicNick Vujcic videói közül már osztottam meg itt kettőt ( Erőleves 1., Erőlevesl 3.).

Nick karok és lábak nélkül született. Gondolhatja mindenki, hogy ő aztán megjárta a poklok poklát mind lelkileg, mind testileg.

Mára egy ismert előadó, 4 könyvet is kiadott, van egy gyönyörű felesége és 2 egészséges gyereke - épp ezért hiteles, amiről mesél mind az előadásain, mind a könyveiben, aminek a lényege, hogy "Miközben azon sopánkodunk, hogy mi hiányzik az életünkből, hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, amink van."

Őt és a sorsát látva valóban átértékelődik az ember hozzáállása sok mindenhez.

Magyarországon már járt, most ismét (2016.) szeptember 21-22-én tart előadást.

Tovább»

Egy kis türölköző akrobatika... :)

les beaux fréresFantasztikus, amit ez a két kandai srác a Patrick Sebastien show-ban előad!

A két akrobata fiú (egyszerűen érthetetlen számomra, hogy miért nincs fent a nevük a honlapjukon...), akiknek csapatnevük a Les Beaux Freres (franciául olyasmit jelent, hogy a "A csodálatos testvérek"), több produkcióval is el tudják kápráztatni a közönséget, de ez a törülköző akrobatika mindent visz... :D

Megj.: a zene a műsorukban Bhrams V. magyar tánc.  :)

Jó szórakozást nektek is! :)

(Lányok: sajna nem esik le...) ;)

Tovább»

Vadasparki vidámságok 5.

nyestkutyákÚjabb videó a Vadasparkból. :)

Ezúttal szerény személyem szerepel benne: az m1 Noé barátai c. műsorában szerepeltek a nyestkutyáink, Marci és Berci (teljes nevükön Dugó Berci és Pracli Marci - ua. mi is elneveztük őket és a látogatók is).

A január 25-i adásban én meséltem róluk. Szerintem igazán jól sikerült, informatív és vidám beszélgetés lett.:)

Neked hogy tetszik? :)

Tovább»

Egy gyönyörű videó: La Luna (The Moon)

la luna pixarIsmét egy igényes Pixar rövidfilmet szeretnék megosztani Veletek: a La Luna-t (The Moon, azaz A Hold) a Brave előtt játszották a mozikban bevezetőként, és azóta keresem a youtube-on, de csak most került fel - így is valamiért tükrözve sikerült felvenni/feltölteni...

Nagyon látványos és bájos, 6 perces videó, biztos tetszeni fog. :)

A történetben egy kisfiú először kíséri el az apját és a nagyapját dolgozni, ahol nagy meglepetés várja, mivel egész különleges és különös munka ez. Próbál helytállni és ellesni a felnőttek viselkedését és közben felfedezi a saját tehetségét, az ifjonti és új szemlélet előnyét is. :)

Tovább»

Vadasparki vidámságok 4.

szomszédok 242Gyermekkorom legkedveltebb (egyben egyetlen :) ) magyar teleregény sorozata volt az 1987-ben indult Szomszédok, amit 1999-ig sugároztak.

A 242. rész vége a Budakeszi Vadasparknál és -ban játszódik, egyúttal egy nagyszerű reklám is. :)

Jó szórakozást! :)

(Én megyek, letöltöm az összes Szomszédok részt, gyerekkoromban nem követtem és nem értettem a sorozatot, de most kedvet kaptam hozzá...) :)

Tovább»

Disney hercegnők énekhangjai - akkor és most... :)

disney énekesnőkA Korall tengerek világáról szóló bejegyzésbe beletettem Disney Kis hableány c. rajzfilmjének intro-ját.

Utána annyira belejöttem, hogy keresgéltem a youtube-on Disney videókat és nagyon érdekesekre bukkantam: ráleltem a Kis hableány leghíresebb (és egyben a Disney egyik legismertebb dallamának) a "Part of your world" a készítéséről egy kisfilmre.

És mellette egy 2011-es Disney előadásról találtam felvételeket, ahol láthatjuk és hallhatjuk a filmbeli dalokat azon színés-énekesnőktől, akik a hangjukat olyan rajzfilmszereplőknek adták, mint a fenti Hableány, Ariel; illetve Belle, a Szépség és a Szőrnyetegből, valamint Jasmine az Aladdiból és Mulan.

A teljességhez persze előkerestem a vonatkozó rajzfilmrészleteket is.

Pici offtopic: meglepő, hogy mennyire más karaktert képzel el az ember a hang alapján - pl. Belle hangjához én sokkal fiatalabb nőt képzeltem el... Igaz, a hang nem mérvadó a kinézetre, hisz ott az örök példa erre a pár évvel ezelőtti "Britain's got talent"-ből Susan Boyle. :)

Tovább»

Koralltengerek - és a Kis Hableány - világa... (videók)

búvárkodásAz e heti, 86. Szerdai szivárvány képek a koralltengerek csodaszép és csodaszínes világába vezettek el.

Bár ez igazából élőben lehet a legszebb - mint minden...

De addig is vannak szerencsére videók is ezekről a "víz alatti kertekről" - nomeg plusz egy: az egyik kedvenc Disney rajzfilmem, a Kis Hableány is ebbe a titokzatos világba vezet (és hozzá a gyönyörű a zenéje is). :)

Úgyhogy álljon itt alább két + egy szép videó a koralltengerekről.

Jó szórakozást! :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML