Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

100 boldog nap - 9. nap

100 boldog napHát, bevallom, ma az a nap olyan volt, hogy az esti remek pillantot előre tudtam, hogy az lesz a legjobb a 100 boldog nap-hoz, de addig megint csomó minden történt - és utána is...  jó dolgok is voltak és kellemetlenek is, de... szóval döntsétek el ti... :)

Mert végül mégis mindegyik jól sikerült megint.:)

Szóval a tegnapi "átlagos" vadasparki naphoz mérten a mai is igazából remekül kezdődött - elaludtam. :D Úgyhogy szokásosnál egy kicsit nagyobb késéssel, értem be a Parkba. De sebaj, gyorsan és szépen sikerült mindent rendbetennem a 10 órás Kisállatsuli előtt, azaz friss vizet kapott mindenki és megetettem az összes nem ragadozót - mert a ragadzók etetése du. 3-kor szokott lenni (erre még visszatérünk a nap folyamán).

Tovább»

100 boldog nap - 8. nap

100 boldog napHát, bevallom, ma az a nap volt, amikor bizony tudatosan keresnem kellett a pillanatot a 100 boldog nap-hoz...

Hogy mi volt végül az? Előbb leírom a mai napom, hogy éreztessem, hogy milyen nehéz volt találni szép pillanatot- vagy mégsem? :)

Kezdődött ott, hogy a Vadasparki Vackor táboros gyerekek ilyenkor kedd reggelenként segítenek elkészíteni a takarmányt az állatoknak. El is kezdtük, mint máskor, a kezelőfolyosónk előtt kitett aszalon. De aztán az eleredő zuhé bezavart minket a kezelőfolyosóra - 12 gyerek egy kis helyiségben... - ahol aztán szépen be is fejeztük a kaják elkészítését mindnekinek (nyest, patkányok, sün+mókus, vetési - és dolmányos varjak, szarkák, farkasok látványetetéséhez, stb.), de annyira zuhogott, hogy nem tudunk elindulni velük odaadni az állatoknak az ennivalót...

Tovább»

Vadasparki vidámságok 5.

nyestkutyákÚjabb videó a Vadasparkból. :)

Ezúttal szerény személyem szerepel benne: az m1 Noé barátai c. műsorában szerepeltek a nyestkutyáink, Marci és Berci (teljes nevükön Dugó Berci és Pracli Marci - ua. mi is elneveztük őket és a látogatók is).

A január 25-i adásban én meséltem róluk. Szerintem igazán jól sikerült, informatív és vidám beszélgetés lett.:)

Neked hogy tetszik? :)

Tovább»

Vadasparki vidámságok 4.

szomszédok 242Gyermekkorom legkedveltebb (egyben egyetlen :) ) magyar teleregény sorozata volt az 1987-ben indult Szomszédok, amit 1999-ig sugároztak.

A 242. rész vége a Budakeszi Vadasparknál és -ban játszódik, egyúttal egy nagyszerű reklám is. :)

Jó szórakozást! :)

(Én megyek, letöltöm az összes Szomszédok részt, gyerekkoromban nem követtem és nem értettem a sorozatot, de most kedvet kaptam hozzá...) :)

Tovább»

Vadasparki vidámságok 3.

süniSámuel, a sününk, a múlt héten - miközben kollégámmal takarítottuk, rendeztük a kifutójukat - "rátámadt" a lábamra. :)

Na jó, valószínűleg inkább játszott, nem tűnt vérmesnek, ellenben nagyon mókás volt. :)

A felvétel kicsit fura szögben sikerült, de felülről lefelé a saját lábamat videóztam a telefonommal, így bocsi a minőségért.

Jó szórakozást! :)

Tovább»

Vadasparki vidámságok 2.

mosómedveDagiról, az egyik mosó-, pontosabban mohómedvénkről már láthattatok egy mókás videót itt.

Most pedig következzen egy kedves és vidám kép Stikliről, a másik mosómacinkról, aki az egyik reggel ilyen aranyos üldőgélő pózban várt minket. :)

Jah, és nem utolsó sorban, ma 4. hónapja, hogy itt, az hivatáshelyemen dolgozhatok! :)

Tovább»

Interjú velem az Urban:Eve-n :)

urban-eve.hu Az egyik legkedveltebb blogomon, a már itt is többször emlegetett, ajánlott Urban:Eve-n a héten került ki a velem készült email-interjú a munkámról a "Szeretem a munkám" rovatban. :)

----------

"- Miből áll a munkád?

Állatgondozó, -tréner és szakvezető vagyok, azaz nemcsak gondozom, ellátom az állatokat, de foglalkozom is velük („tréningezem, trenírozom” őket) és mellette a napi rendszerességgel tartom a Kisállatsulit és a bejelentkezett csoportok szakvezetését harmadmagammal.

- Milyen egy napod?

Reggel 8-kor kezdődik a munkaidőm, ekkorra már „játszós” munkaruhában (munkavédelmi bakancs, zöld munkanadrág, logós munkapóló/pulcsi) kezdem a napot. A Vadasparkhoz tartozik az un. Pici Tanya, ennek a bejárata mellett található a Gondozói ház, ahol az öltözőnk, konyhánk, fürdőnk van. A Tanyán amúgy háziállatokat (kecske, szamár, racka juh, baromfik, nyulak, mangalica, tehén) láthatnak a gyerekek, felnőttek. És itt él Tina is, a jelenleg 2,5 hónapos vadmalac, akihez reggelenként az első utam vezet. Hozzá minden nap, amikor csak tudok (főként munkaidő után sikerül) beülök, egyrészt, mert egyedül van és igényli a társaságot, másrészt, hogy kézhez szoktatott legyen, ami az esetleges állatorvosi vizsgálatok miatt is fontos. Ez utóbbi szükség is volt már, mert hozzánk is úgy került, hogy az egyik hátsó lábacskája sérült volt (azóta már remekül használja mind a négyet)...."

A teljes interjú az Urban:Eve-n itt olvasható. :)

Vadasparki vidámságok 1.

vadasparkEzzel a címmel ezentúl a munkahelyemen - pontosabban a hivatáshelyemen - a Budakeszi Vadasparkban velem történt vidám élményeket és az ott készített kedves, szívderítő, derűlátó képeimet teszem itt közzé.

Elsőnek egy kedves videófelvétel, amikor is a frissen érkezett kis nyestkutyáknál ültünk bent Zsolt (becenevén Baltazár) kollégámmal és Vikivel, a PR-esünkkel együtt, hogy megismerkedjünk velük, Viki pedig írni tudjon róluk fényképpel bizonyítva, hogy megérkeztek.

És miközben ott ültem a kifutójukban, a szomszédból Dagi, a mosó-mohómedve (a nevét nem hazudtolva meg), megpróbált (sikeresen) "kizsebelni".:)

Tovább»

Benne voltam a tévébe' :)

A múlt vasárapi (2013. 07. 07.) RTL Klub Híradóban többek közt az állatkerti matuzsálemekről volt szó, köztük Hubertről, a Budakeszi Vadaspark 19 éves hizúzáról, akiről én mesélhettem, mint az egyik gondozója. :)

 

http://frissvideok.hu/hirek/291837-video-rekorderek-allatkerti-matuzsalemek

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML