Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Április 22. - A Föld Napja

Földgömb

Egy amerikai – akkor még egyetemi hallgató – Denis Hayes 1970. április 22-én indította el a mára már világméretű mozgalmat, a Föld Napját, amit azóta is minden évben ezen a napon tartanak. A mozgalom célja, hogy felhívja a figyelmet az ökológia válság jeleire, a bioszféra pusztulására, az ipari szennyezésre, a természet védelmére…

Tovább»

Itt a Húsvét! :)

Az alábbi miniatűr kertecskéimmel és ezzel a kedves Pom Pom mesével szeretnék nagyon Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánni Nektek! :)

Jóba Katalin miniatűr kert

És Pom-pom meséje:

Tovább»

Március 22. - a Víz Világnapja

víz világnapjaBevallom, ez az a bejegyzés, amit minden évben közzéteszek, mert olyan jól sikerült írásom (fő a szerénység :)), és minden évben - sőt mindig - akutális.

Sok érdekességet szedtem össze a Víz Világnapja örömére a világnap történetéről, a vízről és - köztudott - fontosságáról.

Tovább»

Nőnap

boldogEz az az írásom, amit minden évben újra közzéteszek, holmi személyes indíttatásból... :)

Március 8. – Nemzetközi Nőnap vagy Nők Napja.

Az első Nőnapot 1911. március 19-én ünnepelték - erről bővebben alább olvashatsz.

De előtte először engedjetek meg egy kis egoizmust magamnak az alábbi dallal, mert „Ma van a szülinapom!” :)

Tovább»

Május 10. - Madarak és fák napja

madarak és fák napjaA 19. század végére Európában a mocsarak lecsapolása, valamint a folyószabályozások miatt a madarak létfeltételei rohamosan romlani kezdtek.

Ezt felismerve 1902. március 19-én az európai államok egyezményt kötöttek a mezőgazdaságban hasznos madarak védelme érdekében. Ennek örömére Chernel István ornitológus már ebben az évben, azaz 1902-ben, május 10-ére megszervezte a Madarak és fák napját. Ez az ünnep 1906-ban került aztán hivatalos bevezetésre, és 1996 óta kormányrendelet alapján ünnepli ezen a napon az ország.

Tovább»

Hogy készítsük a Húsvéti levélrátétes hagymahéjjal festett tojást?

tojásfestésAlább írtam, hogy hogyan lehet Húsvéti tojást festeni a különböző növényekkel.

Miért érdemes így festeni?

Szerintem egyrészt egyszerűbb, másrészt olcsóbb (vörös- vagy lila hagyma általában mindenkinek van otthon), de legfőképpen természetes színező anyag, így mindenképpen egészségesebb is. Nomeg, nem utolsó sorban, kreatív, különleges és egyedi - egy tojás sem lesz ugyanolyan, hiszen minden levélke más és más.

És, amúgy nagyon egyszerű - lássuk is lépésenként, hogy én hogyan készítem az ilyen hagymahéjjal festett levélrátétes Húsvéti tojásokat?:)

Tovább»

Anyák Napja

anyák napjaMájus első vasárnapja az Anyák Napja.

Az Anyák megünneplését az ókori görögök kezdték, mikor ünnepséget tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az összes édesanya tiszteletére. Angliában az 1600-as években a húsvétot követő 4. vasárnapon köszöntötték régen az Anyákat.

Aztán az Egyesült Államokban 1872-ben volt az első Anyák napja ünneplés, majd 1907-ben Anna M. Jarvis elhunyt édesanyja emlékére nemzeti ünneppé próbálta nyilváníttatni, melyet 1914-re el is ért. Tovább»

Szerdai szivárvány 79.

tulipánItt a május! :)

Csodaszép, napsütéses, illatos, színes, zendülő és zöldellő, friss szellős, vidám, tavaszi, piros, sárga, lila, rózsaszín, fehér...

És mire igaz mindez egyben?

A tulipánra! :)

Tovább»

Húsvéti hangoló 3. - Saját kezű dekorációk

nyuszifül szalvétaSok szép húsvéti – és egyéb ünnepi – dekoráció és ajándék létezik, de egyik sem olyan értékes és igazi, mint a saját készítésű.

Alább két SK húsvéti dísz/ajándék készítéséhez hozom meg – remélem – a kedvedet:

Készítsünk a húsvéti asztalra nyuszifül-szalvétát és tojás-gyertyát!

Tovább»

Húsvéti hangoló 1. - Ajtódíszek

húsvéti ajtódíszJön a Húsvét! :)

Vidám, színes, kedves ünnep, mégha ilyen Karácsonyi idő is van most... :)

Magáról, az ünnepről itt tudtok sok mindent elolvasni - ennél jobban én sem tudnám összefoglani. :)

Inkább mától Húsvét Hétfőig (5 napon át) egy-egy húsvéti dekorációs ötletet, képeket gyűjtöttem össze nektek Húsvétra hangolásnak.

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML