Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Szerdai szivárvány 95.

medveFolytatódik a Szerdai szivárvány képsorozat. :)

És mivel tegnap volt február 2-a, amihez tartozó medve mondáról egy másik írásomban már olvashattatok, hát ma medvés képek jönnek. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 94.

Régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Itt a tél, a január. Az a kevés hó, ami volt elolvadt, a fák még messze vannak a zöldtől, az ég általában szürke, ettől a opárás plusz egy-öt foktól inkább fázunk...

Ilyenkor olyan ellképzelhetetlen, hogy volt és lesz is valaha nyár.

Hát, a mai szerdai szivárvány képek ebben segítenek. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 93.

katicaHűha, de régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Most egy olyan állatkáról gyűjtöttem össze aranyos, érdekes, szép képeket, akit mindenki kedvel és ismer - és holmi név vonatkozása is van a részemről - a hétpettyes katicáról. :)

Anno, a kertészmérnökinek köszönhetően rovartanból tanultam róla is és az egyik legaranyosabb latin név az ővé - ha lehet aranyosnak mondani egy latin nevet... - Coccinella semptempunctata. Ennél jópofább a 24 pettyes katicabogár, azaz a lucernaböde neve - és egyben az egyik legnehezebb latin név volt a számomra a mammutfenyő (Metasequoia glyptostroboides) után - Subcoccinella vigintiquatorpunctata. :)

Na, de ennyi tudományos infó után jöjjenek a kedves katicás képek. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 92.

kandalló előttUh, micsoda elmaradásom van: idén még nem voltak  Szerdai szivárvány képek!

Elnézést, gyorsan pótolom és innentől - terveim szerint - folytatódnak a szerdánkénti szebbnél szebb, illetve érdekes képek sorozata. :)

Teljesen rendhagyó lesz a mostani - eddig általában természeti képeket kerültek ebbe a rovatba,  növényekről, állatokról, nomeg kávéról - most talán a tél hangulata miatt (még február van, mégha ilyen enyhe is), kandallós képeket gyűjtöttem össze.

Nektek melyik tetszik legjobban? :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 91.

tökItt az október vége, közeleg a kevésbé színes, de nem kevésbé szép és érdekes november.

És mi az, ami a legjellemzőbb a novemberre, főként az elejére?

A tök! :) A sütő-, spárga-, óriás-, laska-, dísz-, pézsma-, csillag-, lopótök, és sorolhatnám tovább. Egyébként a cukkini, a patisszon és a sárga- és a görögdinnye is tökféle.

De, most maradtjunk a sötőtöknél, azon belül is az óriás töknél (latin nevén Cucurbirta maxima) - merthogy ebből szokták általában faragni a érdekesebbnél ötletesebb tökfejeket vagy mást is... :)

Lássuk, mi mindenre képes az emberi fantázia és kreativitás a tökfaragáson belül: erről szólnak az e heti Szerdai szívárvány képek. :)

És olyan sok érdekes és szép faragásképeket találtam, hogy a jövő hét szerdán folytaása is lesz. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 90.

Hohóhó, már a 90. Szerdai szivárvány képekhez érkeztünk! :)

És most is nagyon aranyos állatos képeket találtam Nektek (hiába, ez már csak amolyan "szakmai ártalom" nálam). :)

A képek háttere az, hogy a Vadasparkban van két aranyos mosómedvénk, Stikli és Dagi, és a naponként megtartásra kerülő un. Kisállatiskolában bemegyünk hozzájuk és mesélünk róluk, pontosabban a mosómedvékről, mert hogy már Magyarországon is megjelentek - szorványosan - a sok elengedett és kiszabadult házikedvenceknek "köszönhetően". Mindig elmeséljük a látogatóknak, hogy sokan azért kezdik el őket tartani, mert nagyon aranyosak kicsinek, ámde megnőve harapós, kezelhetetlen, agresszív, mindenhova felmászós, odapiszkítós állat lesz belőle és sokan ilyenkor a legkönnyebb, de egyben a legfelelőtlenebb módon szabadulnak meg tőlük: kirakják. Így jelentek meg más nálunk is ezek az amúgy Észak-Amerikában honos helyes kis ragadozók.

Tovább»

Szerdai szivárvány 89.

gímszarvasEgész szeptemberben bőgtek a gímszarvasok a Vadaspark melletti erdőben is.

Hihetetlenül csodálatos volt, engem teljesen megbabonázott mindig ez a hang, szinte alig bírtam ellenállni a csábításnak, hogy állandóan ki ne szaladgáljak az erdőbe munka közben, hátha sikerül meglesnek a szarvasokat. Párszor pár percre el is sétáltam a közeli dagonya felé, mert onnan hallottam leginkább a bikákat, de sajnos egyszer sem sikerült látnom őket.

Ahogy beköszöntött az október és vele a múlt heti átmeneti fagyos hideg is, úgy - mintha naptáruk lenne :) - abba is hagyták már a bőgést.

Gyönyörű képeket találtam gímszarvasokról - ezek az e heti szerdai szivárvány képek. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 88.

3d kávé kazukiAz helyzet, hogy nagyon nagyon szeretek kávézni.

Szeretem az illatát, az ízét. Egyedül vagy társaságban, mindig jó. (bár egyedül is általában egy jó könyv társaságában vagyok...) :)

Nagyon szép kávés képeim vannak, és most egy csokorravalót gyűjtöttem össze Nektek ide a 3D-s tejhabos kávékból. Hihetetlenek és csodaszépek - az embernek nincs kedve meginni és elrontani ezt a kompozíciót (szerintem is is fogyasztották el).

Az "elkövető" művész a japán Kazuki Yamamoto. Fantasztikusak! :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 87. - Alvó állatok

alvó gepárdNem tudtam elszakadni az állatos témától (ez már szakmai ártalom nálam :) ) - a múltkor "bundarázós" képeket gyűjtöttem össze,  most kedvesebbnél aranyosabb alvós állatos képeket válogattam össze e heti szerdai szívárvány képeknek (amik így, pénteken is tetszeni fognak remélem nektek). :)

 

Tovább»

Szerdai szivárvány 86.

korallzátonyA múlt heti Szerdai szivárvány képek szebbnél szebb - és valószínűleg finomabbnál alkoholosabb - koktélok voltak.

De ne menjünk azonnal vissza délről - mégha a nyár a vége felé is halad - maradjunk még egy kicsit a trópusokon.

Pontosabban, lássuk, miket szép titkokat rejt a korallzátonyok világa... :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML