Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Nőnap

boldogEz az az írásom, amit minden évben újra közzéteszek, holmi személyes indíttatásból... :)

Március 8. – Nemzetközi Nőnap vagy Nők Napja.

Az első Nőnapot 1911. március 19-én ünnepelték - erről bővebben alább olvashatsz.

De előtte először engedjetek meg egy kis egoizmust magamnak az alábbi dallal, mert „Ma van a szülinapom!” :)

Tovább»

Boldog Katalin napot! :)

boldog katalin napotÉn nagyon szeretem a keresztnevem, szép hangzású, ismert, de nem túl gyakori, lehet becézni egyénre szabottan, ráadásul szinte minden nyelvben megtalálható és még a jelentése is pozitív tulajdonságokról árulkodik.

A Katalin név görög eredetű, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű: elterjedt nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése: „(mindig) tiszta”. Mások szerint a görög Αικατερίνη (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése: „nyilazó”, „biztosan célzó”. Van ahol egyiptomi eredetűnek vélik, ez alapján korona a jelentése. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került.

Tovább»

Augusztus 9. - Állatkertek Napja

zooAz 1866. augusztus 9-én nyílt Budapesti Állatkert volt az első állatkert Magyarországon. Ennek emlékére, és az azóta alakult magyarországi állatkertek népszerűsítésére tartják augusztus 9-én az Állatkertek Napját (sajnos sehol nem írják, de ahogy utána tudtam nézni 2005. óta tarják)

Az állatkertek feladatát és célját ma sem lehetne jobban megfogalmazni, mint azt az Állatkerti Rt. 1865-ben jóváhagyott alapszabályában leírták:

“A pesti állatkertet létesítő társulat czélja bel- és külföldi élő és lehetőleg természetszerű feltételek mellett tartandó állatoknak folyamatosan tökéletesítendő gyűjteménye által a természettudományok iránti érdeket ébreszteni és terjeszteni… “

Tovább»

5 éves a Derűlátó

5. szülinapA Derűlátó blogom 2011. január 17-én kezdtem el írni, az első bejegyzésem a hóvirágról szólt.

Azóta pedig eltelt 5 év, született kereken 495 bejegyzés, amikhez 879 hozzászólás érkezett.

Kicsit visszaesett az aktivitásom az utóbbi időben itt, de azért az blogírás kedv nem lanyhult, és ötleteim is vannak, igyekszem ebben az évben még több derűs bejegyzést írni Nektek.

Folytatódni fog idén is az önismereti játék, a 'Kokology'; lesznek újabb 'Derűhozó praktikák'; minden szerdán ismét jönnek a 'Szerdai szivárvány' képek; a munkahelyem rengeteg témát ad további 'Vadasparki vidámságok'-hoz;  és visszajön a 'Heti hála' is.

Boldog Derűlátó Évet mindenkinek! :)

Benne leszek a Fix tv-ben! :)

fix tvHúsvét hétfőn (2015. 04.06.) nézzétek a Fix Tv-t, ugyanis benne leszek egy Derűlátós írásommal. :)

Az alább is olvasható "Húsvéti tojásfestés növényekkel" c. írásomat posztoltam a facebook-on, többek közt a Derűlátó facebook oldalán is, és a Fix Tv egyik munkatársának annyira megtetszett, hogy rámírt, hogy lenne-e kedvem erről egy interjúban is mesélni. :)

Naná, hogy perszehogy!:)

Tovább»

Blogszületésnapi nyereményjáték - eredményhírdetés :)

a nyertesekEgy héttel ezelőtt, jan. 17-én ünnepelte a Derűlátó blogom a 4. születésnapját. :)

Ennek örömére nyereményjátékot hírdettem, melyben annyi volt csak a teendő, hogy a születésnapi bejegyzéshez egy hozzászólásban kellett 3 kérdésre válaszolni 2015. január 24. (azaz tegnap) éjfélig a bloggal kapcsolatban:

-  melyik eddigi rovat tetszik a legjobban,

- milyen állatkerti állatról szeretnél olvasni az első "Állatkerti állatok" bejegyzésben,

- van-e valami, ami a blog kinézetében zavar/tetszik.

A játékra 5 hozzászólás érkezett, mindegyik a fenti kritériumoknak megfelelt, így bekerültek a "kalapba". Lássuk a nyerteseket! :)

Tovább»

4 éves a Derűlátó! :) - Nyereményjáték

4. szülinapA Derűlátó blogom 2011. január 17-én kezdtem el írni, az első bejegyzésem a hóvirágról szólt.

Azóta pedig eltelt 4 év, született kereken 480 bejegyzés, amikhez 784 hozzászólás érkezett.

A 2014-es Goldenblog versenyen a közönségszavazás alapján 59. lett a blogom a 101 induló közül. Ez a tavalyi (2013-es) 114-ből 37. helyezéshez képest "visszaesés", de az is igaz, hogy kisebb intenzitással irogattam az utóbbi időben.

Pedig rengeteg ötletem, megosztanivaló gondolatom és másoknak is érdekes élményem van mindig, amik megírásához viszont nagyon motiváló számomra a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők remek közössége, akikhez egy hónapja csatlakoztam és folyamatosan ösztönzőleg hatnak rám az írásaikkal, nomeg az ötletes Blog-házifeladatokkal. :)

Folytatódni fog idén is az önismereti játék, a 'Kokology'; lesznek újabb 'Derűhozó praktikák'; minden szerdán jönnek a 'Szerdai szivárvány' képek; a munkahelyem rengeteg témát ad további 'Vadasparki vidámságok'-hoz;  és visszajön a 'Heti hála' is.

De a terveim közt van a 'Vasárnapi Vidám Vers', valamint az 'Állatkerti állatok' rovat. :)

És a születésnap örömére egy nyereményjáték is kezdetét veszi, ami jövő hét szombatig (2015. jan. 24.) tart és teljesen egyszerű a tennivaló:

Tovább»

Karácsonyi cinke

Ezt a versemet 1994-ben (16 évesen) írtam és ezzel szeretnék idén Boldog, Derűs Karácsonyt kívánni Neked, Nektek! :)

A nagy hír pedig az, hogy idén tavasszal kiadásra került Cinegemese néven, amit itt alább olvashattok is. :)


Derűlátó Karácsony

Tovább»

100 boldog nap - 90. nap

100 boldog napHajj, de rég írtam! :)

Az a helyzet, hogy most sikerült lecserélni a számítógépem, és most már végre újra tudok rendsen írni, netezni, filmet nézni, mert végre nem kell fél órát várnom, míg bekapcsolni a monitor is a géphez, nem kell perceket várnom, míg átvált az egyik ablakból a másikra, és - képzeljétek! :) - egyszerre megy a kép és a hang a filmeknél, nomeg, az sem hátrány, hogy nem kapcsol le magától - persze a legfontosabb email, írás, stb. alatt - a gép. :)

De addig sem maradtam ám le a 100 boldog nap kép publikálásokról - a Derűlátó facebook oldalára folyamatosan felkerültek ám. :)

És tegnap volt a 100 boldog napból a 90.  - milyen mókás, hogy a legutóbbi itteni képek a 9. napról szóltak. Szóval már csak 10 nap, és teljesítettem a 100happydays kihívását. :) De annyira tetszik, hogy folytatom majd tovább is. :)

No, de lássuk, mik voltak a mai napon leszebb pillanatai - a teljesség igénye nélkül továbbra is. :)

Tovább»

100 boldog nap - 9. nap

100 boldog napHát, bevallom, ma az a nap olyan volt, hogy az esti remek pillantot előre tudtam, hogy az lesz a legjobb a 100 boldog nap-hoz, de addig megint csomó minden történt - és utána is...  jó dolgok is voltak és kellemetlenek is, de... szóval döntsétek el ti... :)

Mert végül mégis mindegyik jól sikerült megint.:)

Szóval a tegnapi "átlagos" vadasparki naphoz mérten a mai is igazából remekül kezdődött - elaludtam. :D Úgyhogy szokásosnál egy kicsit nagyobb késéssel, értem be a Parkba. De sebaj, gyorsan és szépen sikerült mindent rendbetennem a 10 órás Kisállatsuli előtt, azaz friss vizet kapott mindenki és megetettem az összes nem ragadozót - mert a ragadzók etetése du. 3-kor szokott lenni (erre még visszatérünk a nap folyamán).

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML