Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Kalandra Fel! :)

hello kalandAz Urban:Eve oldalról és az írójának, Viának a remek programjairól (pl. Fly Lady) már írtam.

Tavaly indította el online a Kreatív Kalendárium elnevezésű tanfolyamát, amin én is részt vettem és haszonnal forgatom azóta is az egyedivé varázsolt, egyben könnyen kezelhető  gyűrűs kalendáriumomat.

És most kezdődik el hamarosan - 2016. április 4-én - az újabb tanfolyama, a Hello Kaland! :)

Hogy mi is ez a Hello Kaland?

Tovább»

Házi feladat - 5 kedvenc magyar blogom

blogháziA Derűlátó születésnapi bejegyzésénél már írtam a Magyar Bloggerek és Bloggerkedvelők Közösségéről ahol remekül egymásra tud találni minden magyar blogger - azaz szegről-végről rokonlelkek, hiszen pár közös vonásuk helyből: szeretünk írni, és szeretjük a gondolatainkat, élményeinket, dolgainkat megmutatni másoknak is.

És ezen felül, hogy összehozza a blogolókat, még ösztönzőleg is hat - legalábbis rám - ahogy látom, hogy ők miket és hogyan írnak, de főként az, hogy időről időre "blog házi feladatot" kapunk. Néha "csak" azt, hogy "tetszik" gombot nyomjunk a nekünk szimpatikus blog face oldalán, máskor pedig - mint most (őőő... azaz még 2014. december 22-én) kiadott feladat már egy bejegyzés írása, ez esetben pl. az 5 kedvenc magyar blogomról.

Hát, íme - a teljesség igénye nélkül és a sorrend pedig semmiképpen nem számít - az (első) 5 kedvenc:

Tovább»

100 boldog nap :)

100 boldog napRegisztráltam a 100happydays - azaz 100 boldog nap c. oldalon. :)

Hogy mi ez? Nos, a lényege az, hogy innentől (azaz 2014. 07. 22-től) vállalom, hogy 100 napon át, minden nap készítek képet arról, ami boldoggá tett aznap és azt felteszem - az én vállalásom szerint - a Derűlátó facebook oldalára. Igazából most is ilyesmit csinálok szinte minden nap, hát, most tudatosabban. :)

És miért jó ez?

Tovább»

Derűlátó a Facebook-on is! :)

facebookEgy hatalmas mérföldkő a blogom életében: elkészültem a Derűlátó profiljával és ezentúl már a Facebook-on is követkető lesz az összes bejegyzés, hír, esemény, stb. :)

Természetesen vidám képeket töltök majd fel oda is, nomeg nem maradnak el a szívmelengető, elgondolkodtató, mosolyogtató, megnevettető idézetek sem Derűlátó facebook oldalán. tetszik facebook

És persze a "Tetszik"-ek is jöhetnek! :D

 

Tovább»

Kincsesfüzet, amit érdemes fellapozni... - blogajánló

kincsesfüzetA Kincsesfüzetre az első Heti hálá-nál hivatkoztam, de - ha nem is lenne most a vonzó nyereményjáték (mert bevallom, örülnék egy ajándék Derűlátó bannernek) - akkor is szerettem volna már írni róla, mert Timi blogja az, amit a már emlegetett Urban:Eve mellet heti rendszerességgel olvasok, és, ha nincs épp elég időm, a legfrissebb bejegyzésit a Facebook-on is megtalálom. :)

A Kincsesfüzetre akkor akadtam rá, mikor a regényem írásához kerestem gondolatokat, ötleteket, tanácsokat, amihez sok használható ötletet kaptam ezen a blogon a hogyantól, a felépítésen át, a "10 nap alatt megírom"-ig. (mikor elakad a lelkesedésem a regényemmel kapcsolatban, Timi írásaitól mindig visszatér).:)

De nemcsak az írásról olvastam nála...

Tovább»

Interjú velem az Urban:Eve-n :)

urban-eve.hu Az egyik legkedveltebb blogomon, a már itt is többször emlegetett, ajánlott Urban:Eve-n a héten került ki a velem készült email-interjú a munkámról a "Szeretem a munkám" rovatban. :)

----------

"- Miből áll a munkád?

Állatgondozó, -tréner és szakvezető vagyok, azaz nemcsak gondozom, ellátom az állatokat, de foglalkozom is velük („tréningezem, trenírozom” őket) és mellette a napi rendszerességgel tartom a Kisállatsulit és a bejelentkezett csoportok szakvezetését harmadmagammal.

- Milyen egy napod?

Reggel 8-kor kezdődik a munkaidőm, ekkorra már „játszós” munkaruhában (munkavédelmi bakancs, zöld munkanadrág, logós munkapóló/pulcsi) kezdem a napot. A Vadasparkhoz tartozik az un. Pici Tanya, ennek a bejárata mellett található a Gondozói ház, ahol az öltözőnk, konyhánk, fürdőnk van. A Tanyán amúgy háziállatokat (kecske, szamár, racka juh, baromfik, nyulak, mangalica, tehén) láthatnak a gyerekek, felnőttek. És itt él Tina is, a jelenleg 2,5 hónapos vadmalac, akihez reggelenként az első utam vezet. Hozzá minden nap, amikor csak tudok (főként munkaidő után sikerül) beülök, egyrészt, mert egyedül van és igényli a társaságot, másrészt, hogy kézhez szoktatott legyen, ami az esetleges állatorvosi vizsgálatok miatt is fontos. Ez utóbbi szükség is volt már, mert hozzánk is úgy került, hogy az egyik hátsó lábacskája sérült volt (azóta már remekül használja mind a négyet)...."

A teljes interjú az Urban:Eve-n itt olvasható. :)

Heti Hála 1.

Blogajánló - ismét :)

urban:eveAz Urban:Eve blogról már írtam itt, mind a remek Fly Lady "könnyen fenn- és betartható takarítós, rendrakós" programról, mind arról, hogy egy itt meghirdetett Shewee nyereményjátékon a a toktervem 3. lett és nyertem. :)

De a remek és praktikus letölthető, nyomtatható "extrákról" még nem írtam...

Tovább»

Díjat kaptam :)

Kedves blogíró-társamtól, Gondolkodó lánytól kaptam az alábbi Diamond blogger dijat, amit ez úton is köszönök neki! :)

diamond blogger

A díjátadás szabályai a következők:

1.) Köszönd meg a díjat annak, akitől kaptad!

2.) Tedd ki a logót a blog-odra!

3.) Írj magadról 7 dolgot!

4.) Add tovább 7 embernek (ne felejtsd linkelni a blog-jukat)!

5.) Hagyj megjegyzést náluk, hogy tudjanak a díjazásról!

Ezek közül a 3., 4. és az 5. pont hiányzik még.

A 3. pont: Lássuk a hét dolgot rólam:

amikre büszke vagyok (sorrend nélkül):
1. Gyermekvasutas voltam. Azaz 2 évig úttörővasutas, aztán váltott a rendszer és még 2 évig gyermekvasutasként teljesítettem Hűvösvölgyben szolgálatot (2. csoportos voltam),
popdaráló2. A Popdaráló 12. adásába játékos voltam (2008. júnus 7. – egy apró mássalhangzó hibán estem ki :) ) (http://videa.hu/videok/zene/popdaralo12-enek-rjTOJA94pE32uEFF),
3. Három diplomám van, okl. környezetmérnök, okl. kertészmérnök és vadgazdamérnök vagyok (mert minden érdekel, ami a természettel és annak védelmével kapcsolatos). Aki ismeri a selmeci hagyományokat: Sopronban az egyetemen a balek nevem Sellő volt, a Firma nevem Duma,
4. Megjelent egy írásom az MME Madártávlat c. magazinjában is (2005/4. szám),
5. Harmadik helyezést értem el a Váratlan utazás oldal fogalmazási versenyéorchidean 2006. novemberében ( http://avonlea.hu/hu/fans/contest )
6.  Állat- és növénygondozási tanácsadó vagyok 2009. február óta a femina.hu internes női oldalon  és 2010. ősz óta az Ötvenen túl portálon is.
7. Újra virágot hoz az egyik lepkeorchideám. :)

A 4. pont: a 7 másik oldal, akiknek továbbadom a díjat: Kávészünet, Gabi fotói, Dorange Decoration, Hibik, Pasifőz,  Decoflor, Urban: Eve

Az 5. pont: Természetesen a díjról írok nekik. :)

Köszönöm még egyszer! :)

Rend, kívül - belül (Fly Lady)

Blogíró társam oldalán - az Életbonbon-on - keresztül találtam rá az Urban: Eve elnevezésű oldalra (megtalálod még itt a linkajánlóban is) és azonnal megfogott. Főként az ott ismertetett Fly Lady program, amit röviden "hogyan rakjunk és tarsunk rendet kellemesen és gyorsan" -ként lehetne jellemezni, de ennél azért több. A Fly Lady egy életmód.

A Fly Lady programot egy Marla Cilley nevű észak-karolinai hölgy hozta létre, mert nagyon rendetlen volt és ez egy idő után zavarni kezdte, nomeg nem tudott nyugodt szívvel fogadni kollégát, váratlan vendéget. Ezért kitűzött magának egy célt (elsőre csak egyet, hisz egy életmód változtatást nem lehet hirtelen és mindent fenekestül felforgatva elkezdni :)), azt tűzte ki, hogy minden este fényesre sikálja a mosogatóját. Innen indult az egész, ami alapján végül az élményéből 2001-ben megszületett a Sink Reflections c. könyv, melyet Marla két hét alatt írt meg. Majd az interneten létrehozott egy levelezőlistát, ahol a beceneve FlyLady lett, mivel a legyezőhorgászat (flyfishing – szó szerint légyhorgászat) volt a hobbija. Az egész rendszert FLYing (repülés) névre keresztelte, utólag pedig a FLY szót bontották ki arra, hogy Finally Loving Yourself, vagyis Szeresd Végre Magad. (és nekem nagyon tetszik az is, hogy lefordítva a Fly Lady magyarul "Légy Nő" -t jelent, amit a szép magyar nyelvnek és asszociációnak köszönhetően úgy is lehet értelmezni, hogy "legyél nőies", ami lehetsz még takarítás közben is... :) - a szerk.)

A kidolgozott programjának az alapja a "kis lépésekben haladás", azaz, hogy 15 percig bárminek az elvégzését el tudja viselni az ember, legyen az testmozgás, egy előadás meghallgatása, vagy akár a mosogatás, szelektálás, wc takarítás. Mindehhez egy egyszerű házi "főzős" csipogót, ébresztőórát vagy akár beállított mobiltelefont lehet használni.

És, hogy könnyen követhető és egyszerűen alkalmazható legyen a munka, azaz végképp "szét ne szóródjunk" a teendők közt, ezért arra alapozva, hogy egy új szokás kialakulása általában mindenkinek 21 napig tart, így minden hónapban más-más a "feladat". Az első hónapban pl. a mosogató fényesítése a "cél" és az, hogy 15 percig lomtalanítsunk minden nap...

Bővebben az Urban: Eve oldalán itt olvashatsz erről a szerintem nagyon okos, átgondolt és a hétköznapokban is könnyedén alkalmazható módszerről.

És, ha kedvet kaptál hozzá, csatlakozz a holnaptól (2011. márc. 1.) induló közös "Zónázás" -hoz.

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML