Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Óraállítás ma éjjel!

óraállításMost jutott eszembe, és gondoltam Nektek is eszetekbe jutattom - bár tudom, sok helyen emlékeztetik az embert - hogy ma éjjel van az óraátállítás a téli időszámításra, azaz

2013. október 27. vasárnapra virradó éjjel 3-ról kell 2-re visszaállítani egy órával

minden időszámláló eszközünket (óra, mobil, dvd és videó kijelzője, tűzhely kijlezője... ).

Az óraálíltásnak energetikai okai vannak, és az erről az ezen az oldalon találtam több infót, amiket egyúttal itt is olvashattok:

Óraátállítás célja

Az óraátállítás célja kezdetben az volt, hogy a nappalok minél jobban egybeessenek a lakosság megszokott ébrenléti idejével, ami reggel héttől este tízig tart. Mára azonban megoszlanak a vélemények az óraátállítás szükségességéről.

Ki kezdeményezte az óraátállítást

Tovább»

Június 24. - Szent Iván éj

keresztelő szent jánosJúnius 24-én ünnepeljük Jézust megkeresztelő Szent János születésnapját, mely egyben a nyári napforduló napja és Szent Iván napja. (jobbra Leonardo da Vinci: Keresztelő Szent János c. képe - nagyon tetszik, hogy ilyen mosolygós) :)

De most akkor június 21. vagy 24. a nyári napforduló/Szent Iván napja?


Tovább»

Június 21. - Nyári Napforduló

nyári napfordulóJúnius 21. az év 172. (szökőévekben 173.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 193 nap van hátra.

Idén (2012.) a nyári napfordulóra június 20-án 23 óra 09 perc 55 mp– kor került sor pontosan. :)

Tovább»

Derűhozó praktikák 7.

7. Kezdj vidáman minden napot!

reggelKözismert, hogy a reggeli hangulat az egész napot befolyásolhatja. Épp ezért nagyon ajánlott, hogy vidáman indítsd a napot.:)

Először is: mikor felébredsz mosolyodj el. Aztán nyomd meg a "szundi" gombot a telefonodon/ébresztő órán és aludj vissza még 10 percet... :) (legalábbis én ezt teszem: véleményem szerint nem jó, ha azonnal kipattan az ember az ágyból. Ahogy az elalvásnál javasolják, hogy előtte már ne nézz tévét, ne egyél nehéz ételt, készülj rá az jó reggeltalvásra, stb..., úgy szerintem a hirtelen ébredés és felkelés sem jó. Meg kell adni az időt és módját, hogy az ember szervezete átálljon "nappali" üzemmódba. Szerintem. :))

De aztán azért kelj fel, hogy nyugodtan tudj készülődni az előtted álló napra. (És, ha valami éppen bánt, mindig jusson eszedbe: a reggel még tiszta, ha előtte valamit nem úgy tettél, vagy valami nem úgy alakult, ahogy szeretted volna, hát itt egy új lehetőség, nincs érteleme az előző napon rágódni, ha ott egy új!) :)

Tovább»

Derűhozó praktikák 6.

szép napot6. „Jókedv üveg”

Az ötletet a Hanna Andersson blogján találtam, és annyira megtetszett, hogy megosztom itt:

Írj fel kisebb papírlapokra (lehetnek színes lapocskák is) különböző színnel olyan szavakat, kifejezéseket, gondolatokat, amik jó érzéssel töltenek el (példákat lásd alább) majd dobáld bele őket egy nagyobb szájú üvegbe (én otthon egy Ikea-ban kapható csatosüveget használom erre. Üveg- vagy matrica festékkel akár ki is dekorálhatod az üveget…).

Tovább»

Csak egy nap a világ... :)

Szürke, ködös, januári, locs-pocs nap. Ilyenkor az embernek nem könnyű jókedvűnek, derűlátónak lenni.

Ebben segít - remélem Neked is - ez a lehangoltságűző könnyes-vidám dal feszültségoldó képekkel. :)

Legyen szép a napod! :)

Süt a nap! :)

Süt a nap! :)

(legalábbis itt, Budapesten a 11. kerületben.)

A távolban gyöngyházszínű párába burkolózik még a Gellért hegy, de előtte már halvány fénybe von mindent a felhőkön áttörő napsugár. :)

Olyan szürke volt mostanában minden – a januári enyhe időjárás mindenre rányomta a bélyegét: szürkeség volt és sár, meg dágvány, sokan ’bedáthásodtak’, és még többen lehangolódtak tőle már rögtön az év elején (néha kicsit még én is, ami nagy szó!).

De most süt a nap! És egy új hét kezdődik! Meg még olyan friss ez az év!

Annyi minden vár, olyan világos lett minden! Pedig nem történt más, csak kisütött a nap!:)

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML