Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Miniatűr kert kiállításom a Corvinus Díszkerten most hétvégén :)

miniatur kert kiallitasKicsit eltüntem, de azért, mert javában készülök az e hét végi Corvinus Díszkertes kiállításomra, ahol kint leszek egy Miniatűr kert standdal 2012. április 27-29. között a Corvinus Egyetemen már hagyományos dísznövény kiállítás és -vásáron, ami idén Corvinus Díszkert 2012 névre hallgat.

A rendezvény minen nap 9-19 óra között látogatható.

A Miniatűr kert standom a tó és a "K" épület (főépület) közötti területen lesz.

Tovább»

Boldog Húsvétot! :)

Ezzel a kis húsvéti miniatűr dekorációmmal szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni! :)

Tovább»

Ültess kresz-táblára! :)

kressz kertészetMiniatűr kertet sok helyen lehet létrehozni. Én már készítettem villanykörtébe, üveg szappanadagolóba, de hogy kresz-táblák tetejére is lehet növényt ültetni - ez nem jutott volna eszembe... :)

Tovább»

Indiai miniatűr kert sorozatom

A Lótusz Napokra - lásd lentebbi írás - indiai, keleti hangulatú miniatűr kerteket készítettem (több képet a miniatűr kert blogomon találsz).

Miniatűr zen kert:

miniatűr zen kert

Miniatűr Buddha szentély:

miniatűr buddha szentély

Miniatűr jin-jang "kert":

miniatűr jin-jang kert

Találkozzunk a IV. Lótusz Napokon! :)

Mint azt már a Miniatűr kert blogomon beharangoztam, a nagy sikerű áprilisi szegedi füvészkerti Virágkiállítás és vásár után meghívtak miniatűr kertjeimmel a 2011. július 30-31-én, immáron IV. alkalommal megrendezésre kerülő Lótusz Napokra is.

lótuszAz indiai lótusz (Nelumbo nucifera) 1933-ban került a Füvészkertbe az óföldeák-gencsháti Návay kastély - ma már nem létező - tavából. Az indiai lótusz azóta is a Füvészkert egyedülálló látványossága, hiszen Közép-Európában kizárólag a szegedi Füvészkertben látható több száz virágzó növény egyetlen tóban Azóta is majd' minden évben július táján hozza csodálatos virágait. A Lótusz napok a virágzásának ünnepe, egyúttal keleti, indiai hangulatot varázsolnak erre a két napra a Füvészertbe. A tavalyi évben is már több ezren voltak kíváncsiak programra. A lótuszhoz illően keleti hangulatban állítják mindig össze programokat, mely idén sem lesz másként:

2011. július 30-31., szombat és vasárnap:

 • Lótusz túra (ismerkedés az indiai lótusszal és a távol-kelet növényeivel szervezett kerti túrák keretében)
 • Jóga a kertben: Jóga a Mindennapi Életben Rendszer bemutatkozása és közös gyakorlás
 • Növényi ízek – ízletes növények: vegetáriánus ételkóstolás
 • Henna festés Szécsi Valériával
 • Mandala kiállítás és vásár
 • Bonsai kiállítás és vásár
 • Miniatür kertek
 • Arcfestés Csomor Magdolnával
 • Indiai konyha - Taj Mahal étterem
 • Kézműves foglalkozások – lótusztündér készítés, mandala festés stb.
 • Növényvásár – kaktuszok és pozsgások, évelők, orchideák és rovarfogó növények, szobanövények, kerti dísznövények

A részletes programok ezen a linken olvashatók.

Találkozzunk a Szegedi Füvészkertben a IV. Lótusz Napokon! :)

Kedvhozónak pár kép a tavalyi Lótusz Napokról:

Indiai tánc bemutató:

lótusz napok

Füvészkerti séták vezetéssel és tóban virágzó lótuszok megcsodálása:

lótusz napok

Indiai konyha - ételkóstolás:

lótusz napok

A Szegedi Füvészkerti kiállításom

szegedi füvészkert jóba katalin miniatűr kertMint azt egy régebbi bejegyzésemben újságoltam, meghívást kaptam a miniatűr kertjeimmel a Szegedi Füvészkertben 2011. ápr. 23-24. megrendezésre kerülő Kertészeti- és virágkiállításra.

A kiállítás nagyon jól sikerült. Nagyon sokan rácsodálkoztak a miniatűr kertjeimre, gratuláltak, vettek is belőlük. Bővebb élménybeszámolót és képeket a Miniatűr kert blogomon találhatsz erről. :)

A Füvészkertnek - kedves meghívásukért - pedig köszönetképpen ajándékba készítettem az alább látható, Falusi hangulatot idéző miniatűr kertet,  melyről több és részletesebb képet szintén a Miniatűr kert oldalamon tudsz megnézni.

jóba katalin miniatűr kert

Miniatűr kertem 4.

jóba katalin miniatűr kertMost ontom magamból a miniatűr kert ötleteket és megvalósításokat. Hiába, közeleg a jövő heti kiállításom Szegeden. :)

Elkészült az eddigi legkisebb miniatűr kertecském, és "Adagolt minikertnek" neveztem el. Hogy miért? Mert egy folyékony-szappan adagalóban készítettem el. :)

További képeket erről is a Miniatűr kert blogom találhatsz.

 

 

 

Miniatűr kertem 3.

Újabb miniatűr kertet készítettem, "Ház a dombon" címet kapta. Szerintem ez is nagyon kedves minikert lett... :)

További képeket - erről is -  a Miniatűr kert blog-omon találsz. :) jóba katalin miniatűr kert

Miniatűr kertem 2.

villanykorte kertVan botanikus kert, van családi ház kert, van kiskert, van gyümölcsöskert, előkert, tetőkert... és - mint már olvashattál már róla nálam - van miniatűr kert, de létezik még 'villanykörte-kert' is! :)

Hogy milyen is ez, és hogy lehet elkészíteni - erről olvashatsz bővebben a Miniatűr kert blogomon a 'Villanykörte-kert' című bejegyzésemben.:)

Miniatűr kertem

Pár hete vettem egy kicsike juhart az újabb miniatűr kertemhez, és aztán a múlt héten jött az ihlet, hogy most hintás kerti hangulatot elevenítek meg vele.

Szerintem ez is nagyon aranyos lett - az embernek kedve támad hintázni egyet.. :)

Tettem még fel erről a miniatűr kertemről is képeket a Miniatűr kert blog-omra, ahol láthatók egyéb, mini műremekek is - mint pl. a meseházikó. :)

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML