Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Itt a Húsvét! :)

Az alábbi miniatűr kertecskéimmel és ezzel a kedves Pom Pom mesével szeretnék nagyon Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánni Nektek! :)

Jóba Katalin miniatűr kert

És Pom-pom meséje:

Tovább»

Mikulás történet

mikulásMég tavaly gyűjtöttem össze több forrásból a szerintem legérdekesebb és egyben több nem ismert tudnivalót erről a mosolygós, barátságos öregúrról, minden gyerek és lélekben fiatal jóbarátjáról.

Érdekes és vidám a Mikulás története, olvassátok örömmel, és talán, mire végeztek az olvasással, a csizmában is találtok valamit... :)

Tovább»

Plusz két aranyos videó Mikulásra :)

animal wellness santaKét tündéri videót találtam Mikulásra, amit szeretnék megosztani veletek. :)

Az egyik az Animal Wellnes Magazin aranyos kisfilme egy, a Télapót türelmetlenül váró kiskutyáról.

A másik az angol, "The night before Christmas" (Karácsony előtti éjjel) c. vers alapján készített Disney kisfilm - mint tudjátok, ott Karácsonykor jön a Mikulást.

Ezzel a két videóval is kívánok nektek Boldog Mikulást! :)

Tovább»

Frozen - Jégvarázs

frozenAmerikában november 27-én, nálunk december 5-én kerül a mozikba a Disney legújabb egész estés rajzfilmje, a Frozen, azaz a Jégvarázs.

Míg a legutóbbi mese, a Merida az anya-lánya kapcsolatot helyezte előtérbe, itt most az igaz testvéri szeretetről szól majd a történet. (azért - ahogy az már szokás - biztos szerelemi szál is lesz benne ;) ).

Elsát, az egyik hercegnőt egy átok kísérti: bármit megérint, az megfagy. Miután majdnem katasztrófát okoz a Királyságban, elbújdosik. De a testvére, Anna nem hagyja ezt annyiban - felkerekedik, hogy megtalálja és megmentse testvérét. Útja során segítségére van egy hegyi vándor, Kristoff; Hans, akit nem sikerült kiderítenem, hogy kicsoda; egy rénszarvas, Sven és egy mókás hóember, Olaf.

Hogy sikerül-e meglelni az időközben Hókirálynővé lett Elsát és megtörni az átkot?

Hát... tudom, nehéz kitalálni a mese végét, ki tudja... :)

Tovább»

Esti mese 8.

mása és a kásaRég volt esti mese... :)

Nemrég találtam ezt a kedves, 7 perces kis orosz animációs mesét a címe: Mása és Medve, azon belül is a Mása és a kása című.

Az oroszul nem tudók számára is kellemes szórakozást ígér - én legalábbis nagyon jókat derültem jópár jelenetén (és igaz, hogy orosz kéttannyelvű gimiben végeztem, de csak pár szót értettem már meg én is).

Nektek melyik jelenet tetszett benne a legjobban? :)

Ti is szeretitek a tejbegrízt? Én egészen megkívántam a film alatt, megyek és készítek is egyet... :)

Tovább»

Disney hercegnők énekhangjai - akkor és most... :)

disney énekesnőkA Korall tengerek világáról szóló bejegyzésbe beletettem Disney Kis hableány c. rajzfilmjének intro-ját.

Utána annyira belejöttem, hogy keresgéltem a youtube-on Disney videókat és nagyon érdekesekre bukkantam: ráleltem a Kis hableány leghíresebb (és egyben a Disney egyik legismertebb dallamának) a "Part of your world" a készítéséről egy kisfilmre.

És mellette egy 2011-es Disney előadásról találtam felvételeket, ahol láthatjuk és hallhatjuk a filmbeli dalokat azon színés-énekesnőktől, akik a hangjukat olyan rajzfilmszereplőknek adták, mint a fenti Hableány, Ariel; illetve Belle, a Szépség és a Szőrnyetegből, valamint Jasmine az Aladdiból és Mulan.

A teljességhez persze előkerestem a vonatkozó rajzfilmrészleteket is.

Pici offtopic: meglepő, hogy mennyire más karaktert képzel el az ember a hang alapján - pl. Belle hangjához én sokkal fiatalabb nőt képzeltem el... Igaz, a hang nem mérvadó a kinézetre, hisz ott az örök példa erre a pár évvel ezelőtti "Britain's got talent"-ből Susan Boyle. :)

Tovább»

Merida

MeridaA múlt héten hétfőn végre eljutottam a moziba, hogy megnézzem a 'Merida, a bátor'-t, amiről régebben már írtam itt és azóta is nagyon kíváncsi voltam rá.

Augusztusban kezdték vetíteni nálunk, ezért mostanra már csak délutáni matinéként adták, így - mivel a párom még dolgozott, Édesanyám elutazott és a barátnőim sem értek rá - egyedül néztem  meg.

De utána elhatároztam, hogy ezt még Anyummal együtt is látnunk kell.

Tovább»

Esti mese 7.

HelkaNagyon szeretem a Balatont (van olyan, aki nem?).:)

Nagyon megörültem, mikor tavaly a boltokba került Nyulász Péter: Helka c. remek meseregénye (2011-ben az Év Gyermekkönyve lett). Külön élvezet volt számomra az olvasása, hisz Csopakon és környékén sokat járok, onnan Tihanyra látok és mindenütt jártam, ahol a mese játszódik.

De  most nem ebből fogok idézni... :)

Tovább»

Merida, a bátor

Merida a bátor BraveNemrég írtam Aranyhajról, most pedig hírt adok egy újabb rajzfilmről:  a nyáron kerül nálunk a mozikba Disney-Pixar újabb műve, ami angolul 'Brave', azaz bátor címre hallgat, nálunk pedig majd 'Merida, a bátor' néven láthatjuk.

(Amerikában június 22-én, Angliában augusztus 17-én mutatják be, így szerintem hozzánk augusztus vége felé érkezik meg).

Tovább»

Rapunzel, Tangled, Aranyhaj, Galambbegy...

tangled aranyhajNagyon szeretem a Disney rajzfilmeket (is) - igényesek, szépek, tanítóak és ráadásul gyönyörű zenéik vannak.

A kedvencem máig is a Kis hableány, a Szépség és a Szörny és az Aladdin. És pár hónapja a listára felkerült az Aranyhaj is. :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML