Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Egy perces meditáció

meditációEgy remek videót találtam a youtube-on - rögtön ki is próbáltam és jól esett... :)

Tovább»

Értékteremtő meditáció

A minap "véletlenül" kezembe került egy magazin, aminek már a neve is nagyon tetszett: Pozitív gondolkodás.

Ez a lapszám (2010/3.) az Örömteli munkával, a saját hivatás, és egyben a saját utunk megtalálásával foglalkozik. Rákerestem a google-ban és kiderült, hogy az Ezo tér Magazint kiadók egyik külön megjelenő magazinja. Nagyon megtetszett, hogy - a honlap alapján - mindegyik lapszámuk más-más témával foglalkozik, mint pl. a Szexualitás, a Szabad akarat, a Tehetség, vagy az Értékteremtés. És mindegyikhez a honlapon le lehet tölteni munkafüzetet, meditációt, hogy személyre szabottan és vezetetten tudjuk alkalmazni a magazinban olvasottakat. Márciusban jól meg is veszem a következő számukat, kiváncsi vagyok "belül" milyen a magazin. :)

Addig is letöltöttem pár érdekesnek tűnő munkafüzetet, nomeg a decemberi Lélekemelő e-book-ot. És azóta is hallgatom ezt az Értékteremtő meditációt ("csak úgy" - minden "lazulás", gyertya, füstölő nélkül), mert az eddigi ez legjobb és legteljesebb meditatív, tudat alattira ható szöveg, amit hallottam (és előnye még, hogy elég rövid, 8 perces "csak"). :)

Értékteremtés alatt itt belső és külső értéket kell érteni - hogy belsőleg elfogadod és szereted magad, külsőleg pedig értéket teremtesz munkáddal, tetteiddel és ezekkel együtt anyagi gyarapodást "előídézel", kívánt mellékhatásként. :)

Az Értékteremtő meditáció szövege:

"Anyagi helyzetem javítására tett kísérleteim rendre sikeresek és eredményesek.
Mert lelkem mélyén tudom, hogy megérdemlem a sikert.
Mindent megteszek annak érdekében, hogy értéket hozzak létre, ez által anyagi helyzetem folyamatosan javul.
Öröm számomra az anyagi gyarapodás és a gazdagság elfogadása.
Szeretem és értékelem magam.
Mindig megkapom azt amit igazán szeretnék és ettől nagyon jól érzem magam.
Vigyázok testemre, lelkemre, szeretem és kényeztetem őket.
Tisztában vagyok képességeimmel, adottságaimmal, mindazzal, ami szép és jó bennem, és becsülöm is őket.
Olyan értékrendet alakítok ki önmagam számára, amely belső világom harmóniáját és rendjét tükrözi.
Olyan dolgokra összpontosítok, amelyek épülésemet és gazdagodásomat szolgálják, bármely értelemben.
Azzal foglalkozom, amit igazán szeretek és amivel a legtöbbet tudok adni másoknak.
Mindig többszörösen annyi pénzem van, mint amit el tudok költeni.
Fantasztikusan kamatozó megtakarításaim időtállóak.
Elegendő időt fordítok pihenésre, mozgásra és mindig odafigyelek, hogy a számomra legmegfelelőbb étkeket fogyasszam.
Mindig észre veszem magam körül az értéket, a bőséget, a jót és a szépséget, és hálát adok érte minden pillanatban.
Mindig elegendő időt és pénzt fordítok a szeretteimre.
Szívesen gyakorlom az adakozás erényét, rendszeresen segítek másokon.
Mindig a valódi értéket keresem az életemben.
Szabadon követem lelkem impulzusait és szélnek eresztem aggodalmaimat.
Jó példát mutatok közvetlen és tágabb környezetemnek is.
Képes vagyok az igazi értékteremtésre.
Felelősséget vállaltok tetteimért, cselekedeteimért, helyzetemért.
Ha szükséges, képes vagyok változásra, változtatásra.
Mindig élvezem azt, amit éppen csinálok.
Megbecsülöm és teljesen elfogadom jelen valóságomat, ahol vagyok, aki vagyok, amit épp most teszek.
Elfogadom azt, amim van és hálás vagyok érte.
Méltányolom az életemben már meglévő jót.
Figyelek az élet gazdagságára.
Elfogadom a jelen pillanatot és megtalálom minden pillanatban azt a tökéletességet, ami minden formánál mélyebb és amit az idő meg nem érinthet.
Egységben vagyok az Univerzummal, ami minden kívánságom teljesíti."

Meditáció - avagy "légy" nyugodt

Ezt a remek kis videót pár napja láttam egy Jól-lét szeminárium keretén belül, szerintem fergeteges és sokat mondó... :)

"Változtasd meg a gondolataid és megváltozik a világod!" (Normann Vincent Peale)

Tudd elengedni a problémáidat és lásd a tanításukat!

 

Meditáció: Nyugalom-Energia-Szeretet

Az alábbi meditáció megnyugtat, ellazít és egyben energiával tölt fel. Az tetszik benne, hogy nem kell semmi extra hozzá, nem kell lótuszülésben ülni, nincs szükség meditatív zenére, se teliholdra, füstölőre. (persze, ha szeretnéd ezeket, akkor nyugodtan használd, ami jól esik! Lehet akár este a kádban is végezni, illatos habok közt (ez talán még jól is jöhet a meditációban írt vizualizáció során, hisz ott is van egy "fürdős" rész), vagy elalvás előtt az ágyban (az sem baj, ha belelaszol). :)

A szöveget nem szükséges bemagolni, hisz a lényeget megjegyzed és utána ahogy emlékszel úgy végezd el. De ha vezetett meditációt szeretnél mondd rá a mobilodra, vagy mp3 lejátszóra és azt hallgasd.

Kellemes kikapcsolódást kívánok! :)

Szeretet-Nyugalom-Energia Meditáció

"Helyezkedj el kényelmesen ülve vagy fekve. Végtagjaid pihenjenek lazán.

Lazítsd el tesMeditacio ted minden porcikáját. Haladj a következőképpen: bal lábfejedre koncentrálj és ernyeszd el az izmaidat. Haladj felfelé a bal lábszáradon, majd a combodon. Ugyanezt tedd meg a jobb lábadon is… Érezd, ahogyan a lábaid megpihennek és szinte pille könnyűek.

Térj át a karjaidra, a kézfejedre, alkarodra, felkarodra. Először a bal, majd a jobb karodat engedd ellazulni.

Koncentrálj a hátad izomcsoportjaira és ernyeszd el őket. Figyelj most a törzsed első részére. A hasadra, majd a mellkasodra. Vállaidon át lassan térj a nyakadra, majd az arcizmaidra és legvégül a hajas fejbőrödre…

Érezd, ahogyan pihen a tested.

Adj hálát a testednek, hogy egész nap egészségesen szolgált téged… 

Most képzelj magad elé egy lépcsőt! Indulj el rajta lefelé lassan számolj visszafelé (21 → 1 vagy 10 → 1).

Leértél a lépcső aljában egy ajtót találsz. Nyisd ki, és nézz körül. Egy elegáns, hófehér szobában találod magad, amelyben minden kényelmedet szolgáló eszközt látsz.

Könnyű, lágy zene szól… A zongorán hófehér virágok a vázában, ide érzed az illatukat. Puha, süppedő szőnyegek és kényelmes kanapé hívogat. Körös-körül panoráma üvegablakok és csodálatos kilátás a környező, zöld erdővel borított kéklő hegyekre és egy kristálytiszta, égkék színű tóra a völgyben. Behallatszik a madarak vidám dalolása.

A szoMeditacio - medenceba egyik szegletében süllyesztett medence található. Lassan arra veszed az irányt. Csobog a meleg víz – a fürdő tükrén virágszirmok illatosítják a habokat.

Old le a ruháidat és lépj a vízbe - nézd a szirmokat, ahogyan táncolnak az apró hullámokon. Finom meleg a víz, simogatja a bőrödet…

Lassan ereszkedj bele a medencébe, és ha szereted, merülj bele teljesen. Feküdj bele kényelmesen… és érezd, ahogyan a buborékok simogatják a bőrödet… Lazíts… Jó így pihenni…

Ez a medence a lelked tisztítóhelye. A szorongás, félelem rossz érzések feloldódnak benned a meleg víz hatására, és ezzel együtt megtelik a szíved jóravaló energiával…

Most lassan emelkedj ki a vízből… óvatosan lépj ki a medencéből és vedd fel puha meleg köntöst, ami oda van készítve neked… Lassan lépdelj át a szobán egyenesen a meleg kandalló felé. A tűz barátságosan lobog a kandallóban. Telepedj le elé a puha szőnyegre… hagyd, hogy a kandallóból megérintsen a lángok hevítő ereje…

A kandalló, amely előtt ülsz, a lelked tűzhelyét szimbolizálja… Figyeld meg, eléggé lobog e benne a tűz, elég meleget ad-e neked… Ha nem, akkor szítsd fel a lángokat és tégy arról hogy lobogva lángoljon. Ezek a lángok hasonlítanak ugyan a tűzre, de nem égetnek… Nem csak meleget adnak, de feltöltenek téged nagyhatalmú energiával is, a Meditacio - kandallo

Ha úgy érzed, megteltél szeretettel, akkor most már arra használhatod ennek az energiatöltetnek az erejét, amire csak szeretnéd… a szeretet energiát, mint valami hősugárzó, vetítsd az álmaid vágyára…. Telítsd  energiával…. Mert amit adsz, az kerül vissza hozzád százszoros erővel… Adj tehát minél bővebben a szívedben felgyülemlett kreatív szeretet energiából…

Majd képzeld el, ahogyan tovább adod a lángot a szívedből a környezetednek. Melegíted és segíted a veled együtt élőket…

Tudod közben, hogy ez az energia sohasem fogy el. Bármikor, amikor lemerültnek érzed magad, ide mindig visszatérhetsz, hogy újra feltöltekezhess…  Ebből az energiából bármikor, bármennyit vehetsz, felhasználhatsz vagy továbbadhatsz…

Ha megtisztultál és feltöltődtél, lassan öltözz vissza a ruháidba, lépj az ajtóhoz, amin keresztül ide értél, majd 10-ig számolva lassan indulj fel a lépcsőn.

Ha felértél lassan nyisd ki a szemed, mozdítsd meg a kezed, a lábujjaidat!

Váljék egészségedre!"

 (Forrás: http://atitoksikerkulcs.shp.hu/hpc/web.php?a=atitoksikerkulcs&o=meditacio_dU8y)

Meditacio - level a kovon

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML