Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Anyák Napja

anyák napjaMájus első vasárnapja az Anyák Napja.

Az Anyák megünneplését az ókori görögök kezdték, mikor ünnepséget tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az összes édesanya tiszteletére. Angliában az 1600-as években a húsvétot követő 4. vasárnapon köszöntötték régen az Anyákat.

Aztán az Egyesült Államokban 1872-ben volt az első Anyák napja ünneplés, majd 1907-ben Anna M. Jarvis elhunyt édesanyja emlékére nemzeti ünneppé próbálta nyilváníttatni, melyet 1914-re el is ért. Tovább»

Megrendelőlap az Univerzumhoz

kívánj valamitBärbel Mohr: Reklamáció az Univerzumnál c. könyvecskéjében akadtam rá az alábbi remek "vágyrendelésre", melyhez gyártottam egy igazi Megrendelő lapot is, hogy még sikeresebb legyen a rendelés.

A Megrendelő lapot kinyomtathatod és kitöltheted, aztán, hogy elteszed valamilyen szép dobozba,  esetleg kiteszed, hogy szem előtt legyen, hogy tudj gyakran vizualizálni a kívánságodról vagy gyertyafénynél holdtöltekor elégeted... - ezt már Rád bízom. :)

Kitöltési Útmutató

Mint minden rendes űrlapon, ezen is tessék szép gyerekes betűkkel írni és nem elfelejteni a sorok végére virágokat, szívecskéket vagy egyebeket rajzolni. Enélkül a Megrendelő lap nem érvényes (illetve nélkülük is érvényes, csak szebb)! :)

Űrlaponként négy megrendelést írhatsz be, DE lenne egy speciális javaslatom: Biztosan feltűnt már, hogy az eddigi sikeres megrendeléseidet oldott, laza hangulatban, szárnyaló, gyermeki magától értetődéssel, de legalábbis gondtalanul adtad fel. A késlekedő kiszállítás miatt megreklamált rendelésekkor többnyire feszült vagy, kissé gondterhelt és cseppet sem olyan laza.

Ezen egy trükkel változtathatunk...

Tovább»

A pozitív gondolkodás hatalma

Norman Vincent Peale Pozitív gondolkodásAz új Főidézetről szóló bejegyzésemben említettem, hogy Norman Vincent Peale idézetét ("Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló, hasonlót vonz. A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz. Ennek megfelelően ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker, ahelyett, hogy elkerülné, elkezd felé áramlani.") most a kedvenc idézetem ("A boldogság nem az, amikor nincsenek probláid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...") váltotta fel a blog jobb oldalán.

De, hogy Norman Vincent Peale írásait is népszerűsítsem: a pozitív gondolkodásról szóló erről a link-ről tölthető le pdf formátumban.

Derűs olvasást és pozitív gondolatokat kívánok! :)

Blogajánló - ismét :)

urban:eveAz Urban:Eve blogról már írtam itt, mind a remek Fly Lady "könnyen fenn- és betartható takarítós, rendrakós" programról, mind arról, hogy egy itt meghirdetett Shewee nyereményjátékon a a toktervem 3. lett és nyertem. :)

De a remek és praktikus letölthető, nyomtatható "extrákról" még nem írtam...

Tovább»

Rend, kívül - belül (Fly Lady)

Blogíró társam oldalán - az Életbonbon-on - keresztül találtam rá az Urban: Eve elnevezésű oldalra (megtalálod még itt a linkajánlóban is) és azonnal megfogott. Főként az ott ismertetett Fly Lady program, amit röviden "hogyan rakjunk és tarsunk rendet kellemesen és gyorsan" -ként lehetne jellemezni, de ennél azért több. A Fly Lady egy életmód.

A Fly Lady programot egy Marla Cilley nevű észak-karolinai hölgy hozta létre, mert nagyon rendetlen volt és ez egy idő után zavarni kezdte, nomeg nem tudott nyugodt szívvel fogadni kollégát, váratlan vendéget. Ezért kitűzött magának egy célt (elsőre csak egyet, hisz egy életmód változtatást nem lehet hirtelen és mindent fenekestül felforgatva elkezdni :)), azt tűzte ki, hogy minden este fényesre sikálja a mosogatóját. Innen indult az egész, ami alapján végül az élményéből 2001-ben megszületett a Sink Reflections c. könyv, melyet Marla két hét alatt írt meg. Majd az interneten létrehozott egy levelezőlistát, ahol a beceneve FlyLady lett, mivel a legyezőhorgászat (flyfishing – szó szerint légyhorgászat) volt a hobbija. Az egész rendszert FLYing (repülés) névre keresztelte, utólag pedig a FLY szót bontották ki arra, hogy Finally Loving Yourself, vagyis Szeresd Végre Magad. (és nekem nagyon tetszik az is, hogy lefordítva a Fly Lady magyarul "Légy Nő" -t jelent, amit a szép magyar nyelvnek és asszociációnak köszönhetően úgy is lehet értelmezni, hogy "legyél nőies", ami lehetsz még takarítás közben is... :) - a szerk.)

A kidolgozott programjának az alapja a "kis lépésekben haladás", azaz, hogy 15 percig bárminek az elvégzését el tudja viselni az ember, legyen az testmozgás, egy előadás meghallgatása, vagy akár a mosogatás, szelektálás, wc takarítás. Mindehhez egy egyszerű házi "főzős" csipogót, ébresztőórát vagy akár beállított mobiltelefont lehet használni.

És, hogy könnyen követhető és egyszerűen alkalmazható legyen a munka, azaz végképp "szét ne szóródjunk" a teendők közt, ezért arra alapozva, hogy egy új szokás kialakulása általában mindenkinek 21 napig tart, így minden hónapban más-más a "feladat". Az első hónapban pl. a mosogató fényesítése a "cél" és az, hogy 15 percig lomtalanítsunk minden nap...

Bővebben az Urban: Eve oldalán itt olvashatsz erről a szerintem nagyon okos, átgondolt és a hétköznapokban is könnyedén alkalmazható módszerről.

És, ha kedvet kaptál hozzá, csatlakozz a holnaptól (2011. márc. 1.) induló közös "Zónázás" -hoz.

Derűhozó praktikák 4.

4. Rakj rendet magad körül!


Ha "zizi"-nek, komornak, levertnek érzed magad, azt okozhatja az is, hogy rendetlenség van körülötted. Biztos sokat hallottad már, és te is tapasztalhattad, hogy ha rend és tisztaság van körülötted, az nemcsak látványnak szép (nomeg pratikus), hanem lelkileg is sokat számít.

A következő derűhozó praktika javaslatom, hogy: Rakj rendet!

Tovább»

Értékteremtő meditáció

A minap "véletlenül" kezembe került egy magazin, aminek már a neve is nagyon tetszett: Pozitív gondolkodás.

Ez a lapszám (2010/3.) az Örömteli munkával, a saját hivatás, és egyben a saját utunk megtalálásával foglalkozik. Rákerestem a google-ban és kiderült, hogy az Ezo tér Magazint kiadók egyik külön megjelenő magazinja. Nagyon megtetszett, hogy - a honlap alapján - mindegyik lapszámuk más-más témával foglalkozik, mint pl. a Szexualitás, a Szabad akarat, a Tehetség, vagy az Értékteremtés. És mindegyikhez a honlapon le lehet tölteni munkafüzetet, meditációt, hogy személyre szabottan és vezetetten tudjuk alkalmazni a magazinban olvasottakat. Márciusban jól meg is veszem a következő számukat, kiváncsi vagyok "belül" milyen a magazin. :)

Addig is letöltöttem pár érdekesnek tűnő munkafüzetet, nomeg a decemberi Lélekemelő e-book-ot. És azóta is hallgatom ezt az Értékteremtő meditációt ("csak úgy" - minden "lazulás", gyertya, füstölő nélkül), mert az eddigi ez legjobb és legteljesebb meditatív, tudat alattira ható szöveg, amit hallottam (és előnye még, hogy elég rövid, 8 perces "csak"). :)

Értékteremtés alatt itt belső és külső értéket kell érteni - hogy belsőleg elfogadod és szereted magad, külsőleg pedig értéket teremtesz munkáddal, tetteiddel és ezekkel együtt anyagi gyarapodást "előídézel", kívánt mellékhatásként. :)

Az Értékteremtő meditáció szövege:

"Anyagi helyzetem javítására tett kísérleteim rendre sikeresek és eredményesek.
Mert lelkem mélyén tudom, hogy megérdemlem a sikert.
Mindent megteszek annak érdekében, hogy értéket hozzak létre, ez által anyagi helyzetem folyamatosan javul.
Öröm számomra az anyagi gyarapodás és a gazdagság elfogadása.
Szeretem és értékelem magam.
Mindig megkapom azt amit igazán szeretnék és ettől nagyon jól érzem magam.
Vigyázok testemre, lelkemre, szeretem és kényeztetem őket.
Tisztában vagyok képességeimmel, adottságaimmal, mindazzal, ami szép és jó bennem, és becsülöm is őket.
Olyan értékrendet alakítok ki önmagam számára, amely belső világom harmóniáját és rendjét tükrözi.
Olyan dolgokra összpontosítok, amelyek épülésemet és gazdagodásomat szolgálják, bármely értelemben.
Azzal foglalkozom, amit igazán szeretek és amivel a legtöbbet tudok adni másoknak.
Mindig többszörösen annyi pénzem van, mint amit el tudok költeni.
Fantasztikusan kamatozó megtakarításaim időtállóak.
Elegendő időt fordítok pihenésre, mozgásra és mindig odafigyelek, hogy a számomra legmegfelelőbb étkeket fogyasszam.
Mindig észre veszem magam körül az értéket, a bőséget, a jót és a szépséget, és hálát adok érte minden pillanatban.
Mindig elegendő időt és pénzt fordítok a szeretteimre.
Szívesen gyakorlom az adakozás erényét, rendszeresen segítek másokon.
Mindig a valódi értéket keresem az életemben.
Szabadon követem lelkem impulzusait és szélnek eresztem aggodalmaimat.
Jó példát mutatok közvetlen és tágabb környezetemnek is.
Képes vagyok az igazi értékteremtésre.
Felelősséget vállaltok tetteimért, cselekedeteimért, helyzetemért.
Ha szükséges, képes vagyok változásra, változtatásra.
Mindig élvezem azt, amit éppen csinálok.
Megbecsülöm és teljesen elfogadom jelen valóságomat, ahol vagyok, aki vagyok, amit épp most teszek.
Elfogadom azt, amim van és hálás vagyok érte.
Méltányolom az életemben már meglévő jót.
Figyelek az élet gazdagságára.
Elfogadom a jelen pillanatot és megtalálom minden pillanatban azt a tökéletességet, ami minden formánál mélyebb és amit az idő meg nem érinthet.
Egységben vagyok az Univerzummal, ami minden kívánságom teljesíti."

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML