Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Mikulás történet

mikulásMég tavaly gyűjtöttem össze több forrásból a szerintem legérdekesebb és egyben több nem ismert tudnivalót erről a mosolygós, barátságos öregúrról, minden gyerek és lélekben fiatal jóbarátjáról.

Érdekes és vidám a Mikulás története, olvassátok örömmel, és talán, mire végeztek az olvasással, a csizmában is találtok valamit... :)

Tovább»

Karácsonyi filmajánló 1.

Karácsonyi ének

Egy hét múlva itt a Karácsony és lassan én is kezdek ráhangolódni, amiben sokat segítenek az ünnepi filmek is. A kedvenceimet mutatom be nektek, remélem találtok köztük olyat, ami nektek is tetszeni fog, és a karácsonyi hangulatot is meghozza/fokozza. :)

Az első pont egy nem annyira populáris film: 'A karácsonyi ének'. Az eredeti neve 'A Christmas song', nem 'Christmas Carol', mint a közismert, és többször megfilmesített azonos nevű történeté.

Tovább»

Karácsonyi cinke

Ezt a versemet 1994-ben (16 évesen) írtam és ezzel szeretnék idén Boldog, Derűs Karácsonyt kívánni Neked, Nektek! :)

A nagy hír pedig az, hogy idén tavasszal kiadásra került Cinegemese néven, amit itt alább olvashattok is. :)


Derűlátó Karácsony

Tovább»

Ünnep

karácsony Márai Sándor: Az ünnepekről

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

Karácsonyi hangulat (egy kép, egy hang) 1.

thomas kinkade karácsony

Én már egy hete elkezdtem karácsonyi dalokat hallgatni, hogy hangulatba kerüljek, és persze elkezdtem szép karácsonyi képeket is keresni.

Annál is inkább, mert tavaly is minden napra volt itt egy-egy Karácsonyi dal - ez a hagyomány idén ez bűvül egy-egy szép, hangulatos képpel is. :)

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/24.

karácsonyi álomKarácsony napjára a Karácsonyi álom c., nagyon hangulatos (sikeres hatás- és érzelemvadász) zenét választottam.

A dalt az m1 DTK (D. Tóth Kriszta) Show 2011-es karácsonyi műsorára íreták. Az előadók Wolf Kati, Szekeres Adrien, Roy és Pély Barna.

Ezzel a dallal kívánok mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/23.

falusi varga tárd ki szívedA mai dalt Falusi Mariann és - bevallom számomra eddig ismeretlen - Varga Viktor énekli.

A dal a VIVA TV 2010-es Teleton jótékonysági akció hivatalos dala volt.

Aranyos a klipben ez a kivilágított kisautó. :)

 

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/22.

szekeres adrienNOX után a következő karácsonyi dal Szekeres Adrientől a Szeretet ünnepén.

A tavalyi koncertjén ott volt az egyik barátnőm, és azt mesélte, hogy rendkívül igényes előadás volt, és mellette kedves, barátságos, és nemcsak jó hangú énekesnő Adrien.

Ez a dala is hallható volt a koncerten.

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/21.

noxA magyar karácsonyi dalok közül  nem hiányozhat természetesen a NOX Szent ünnep c. dala sem.

Nagyon büszke vagyok rájuk, örülök, hogy van egy együttes, aki a magyar népzenei dallamokat a mai kor számára is élvezhetővé tette. És jó választás volt, hogy ők képviseltek minket pár évvel ezelőtt a Eurovíziós Dalfesztiválon.

És vannak ünnepi dalaik is, például a Szent ünnep.

Tovább»

Ünnepi dalok 2013/20.

tnt Kamasz korom egyik aktív magyar együttese volt a TNT. A "Titkos üzenet" c. dala máig is sok régi buli hangulatát hozza vissz.

Ezt a karácsonyi dalukat, a "Fehér karácsony"-t nem ismertem viszont eddig.

Egy kicsit szentimentális ének szerintem, és benne a "szöveges" rész ma már fura, de Karácsonykor minden kicsit szentimentális és fura,  nem igaz? :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML