Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

A titkos kert

A titkos kertA Titkos kert Frances Hodgson Burnett angol írónő legismertebb regénye. A történetből 1993-ban film is készült.

A történet elején az Indiában élő 10 éves, elkényeztetett és senki által nem szeretett Mary Lennox szülei kolerajárványban meghalnak és Angilába kerül a nagybátyjához, Archibald Craven hatalmas, messzi kastélyába.

Az odakerülésekor Mary sápadt, akaratos, önző kislány, akire a 10 éve elhunyt felesége miatt depresszív nagybátyja sem kíváncsi. Egy kedves és közvetlen szolgálólánytól, Martha-tól megtudja, hogy van a kastélykertben egy lezárt, elkülönített kert...

Tovább»

Kokology, a játékos önismeret - Bevezetés

kokologyEzentúl hétfőként és keddenként Kokology! :)

Jah, hogy mi az? :) A Kokology egy japán játékos önismereti sikerkönyv. Ha jól emlékszem, a Libriben vettem anno, de a többi könyvesbolban is biztos kapható, neten is rá lehet keresni. De addig is, ezentúl hetenként egy-egy feladványt teszek közzé belőle hétfőként, és keddenként pedig a "megoldást", pontosabban azt írom meg, hogy a feladatra adott válaszod mire utalhat veled kapcsolatban.

De előtte is mi az a Kokology?

És mik a "játékszabályok"?

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML