Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Tojásfestés növényekkel

húsvéti tojásfestés növényekkel

Mindjárt itt a Húsvét hétfő! :)

Én nagyon szeretem a locsolkodást, akár kölnivel, akár szódásszifonnal. Kedves, vidám szokásnak tartom, és remek alakalom arra, hogy rokonok, barátok, ismerősök kötetlen hangulatú alkalommal találkozzanak.

Én már évek óta levélrátéttel díszítetett, hagymahéjjal vagy céklalével festettet tojásokkal várom a locsolókat Húsvétkor. De más növények is alkalmasak, hogy sárga, piros, kék, barna, fekete vagy esetleg zöld színű tojásokat festhessük természetes módon.

Tovább»

Szerdai szivárvány 94.

Régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Itt a tél, a január. Az a kevés hó, ami volt elolvadt, a fák még messze vannak a zöldtől, az ég általában szürke, ettől a opárás plusz egy-öt foktól inkább fázunk...

Ilyenkor olyan ellképzelhetetlen, hogy volt és lesz is valaha nyár.

Hát, a mai szerdai szivárvány képek ebben segítenek. :)

Tovább»

Karácsonyi hangulat (egy kép, egy hang) 1.

thomas kinkade karácsony

Én már egy hete elkezdtem karácsonyi dalokat hallgatni, hogy hangulatba kerüljek, és persze elkezdtem szép karácsonyi képeket is keresni.

Annál is inkább, mert tavaly is minden napra volt itt egy-egy Karácsonyi dal - ez a hagyomány idén ez bűvül egy-egy szép, hangulatos képpel is. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 93.

katicaHűha, de régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Most egy olyan állatkáról gyűjtöttem össze aranyos, érdekes, szép képeket, akit mindenki kedvel és ismer - és holmi név vonatkozása is van a részemről - a hétpettyes katicáról. :)

Anno, a kertészmérnökinek köszönhetően rovartanból tanultam róla is és az egyik legaranyosabb latin név az ővé - ha lehet aranyosnak mondani egy latin nevet... - Coccinella semptempunctata. Ennél jópofább a 24 pettyes katicabogár, azaz a lucernaböde neve - és egyben az egyik legnehezebb latin név volt a számomra a mammutfenyő (Metasequoia glyptostroboides) után - Subcoccinella vigintiquatorpunctata. :)

Na, de ennyi tudományos infó után jöjjenek a kedves katicás képek. :)

Tovább»

Copy General "állati" fotópályázata - Drukkoljatok! :)

copy generalHolnap fog lezárulni a Copy General "Állati" fotó pályázata, amire én is neveztem az "Irodai állat" kategóriába az alábbi képemmel, amit a rókánkról készítettem.

A rókánkat én Koppánynak neveztem el (becenevén Kopi, és csak miután beküldtem a pályázatra a fotómat és ezt leírtam, akkor jöttem rá, hogy Copy a General is...) :).  Azóta hivatalos Facebook névadó pályázat keretén belül Zorró lett a róka neve, ami szerintem szintén nagyon remek név (Zorr-ó-ka). :)

A beküldött fotóm szerintem nagyon jól sikerült és egyedi kép lett - a sok jól sikerült és aranyos képek közt, de egyedi, mert rókás nincs több, igaz, azért nekem könnyű dolgom volt, hisz állatokkal dolgozom.:)

Ha esetleg tetszik neked is a kép, még holnap lehet rá szavazni ezen a linken egy "like"-al. Köszi előre is! :)

 

Tovább»

Szerdai szivárvány 89.

gímszarvasEgész szeptemberben bőgtek a gímszarvasok a Vadaspark melletti erdőben is.

Hihetetlenül csodálatos volt, engem teljesen megbabonázott mindig ez a hang, szinte alig bírtam ellenállni a csábításnak, hogy állandóan ki ne szaladgáljak az erdőbe munka közben, hátha sikerül meglesnek a szarvasokat. Párszor pár percre el is sétáltam a közeli dagonya felé, mert onnan hallottam leginkább a bikákat, de sajnos egyszer sem sikerült látnom őket.

Ahogy beköszöntött az október és vele a múlt heti átmeneti fagyos hideg is, úgy - mintha naptáruk lenne :) - abba is hagyták már a bőgést.

Gyönyörű képeket találtam gímszarvasokról - ezek az e heti szerdai szivárvány képek. :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 88.

3d kávé kazukiAz helyzet, hogy nagyon nagyon szeretek kávézni.

Szeretem az illatát, az ízét. Egyedül vagy társaságban, mindig jó. (bár egyedül is általában egy jó könyv társaságában vagyok...) :)

Nagyon szép kávés képeim vannak, és most egy csokorravalót gyűjtöttem össze Nektek ide a 3D-s tejhabos kávékból. Hihetetlenek és csodaszépek - az embernek nincs kedve meginni és elrontani ezt a kompozíciót (szerintem is is fogyasztották el).

Az "elkövető" művész a japán Kazuki Yamamoto. Fantasztikusak! :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 87. - Alvó állatok

alvó gepárdNem tudtam elszakadni az állatos témától (ez már szakmai ártalom nálam :) ) - a múltkor "bundarázós" képeket gyűjtöttem össze,  most kedvesebbnél aranyosabb alvós állatos képeket válogattam össze e heti szerdai szívárvány képeknek (amik így, pénteken is tetszeni fognak remélem nektek). :)

 

Tovább»

Szerdai szivárvány 86.

korallzátonyA múlt heti Szerdai szivárvány képek szebbnél szebb - és valószínűleg finomabbnál alkoholosabb - koktélok voltak.

De ne menjünk azonnal vissza délről - mégha a nyár a vége felé is halad - maradjunk még egy kicsit a trópusokon.

Pontosabban, lássuk, miket szép titkokat rejt a korallzátonyok világa... :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 85.

koktélAz e heti szerdai szivárvány képek remélem üdítően fognak mindenkire hatni, hisz vidám, színes, frissítő - és nem utolsó sorban, finom italokról gyűjtöttem most fotókat ...

... egy kis koktélozásra hívlak titeket! :)

Amúgy első Szerdai szivárvány kép is (2011. május 25-én) is koktélos volt... :) Akkor  még - és sokáig - egy-egy képet tettem ilyenkor közzé, de ez fejlődött tovább képsorozattá. Úgyhogy most egy koktélsorozat következik, amik közül biztos ki-ki megtalálja a számára legfínomabbat.

Neked melyik tetszik a legjobban? :)

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML