Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

A hópelyhek csodálatos világa 3.

Wilson "Snowflake" BentleyA „Hópelyhek csodálatos világáról” szóló cikksorozatom első részében a hófajtákról írtam. Megtudhattuk, hogy „ahány hó, annyi féle”, mert van újhó és régihó, vadhó  és csonthó, kérgeshó, porhó. Az is kiderült, hogy a hó, mint szó, valójában egy gyűjtő fogalom, hisz hónak hívjuk sok hópehely együttesét

A hópelyhek világa másokat is lenyűgözött és sokan kutatták a keletkezésüket, kialakulásuk körülményeit – erről szólt a Hópelyhek csodálatos világa 2. része. És, ahogy ígértem e részben, a következőben a hópelyhek atyjáról, Wilson „Snowflake” Bentley-ről és az ő csodálatos hópehely-kutatási eredményeiről fogok írni.

Tovább»

A hópelyhek csodálatos világa 2.

hópehely

Ezt a hópelyhekről szóló cikksorozatot még 2012.  januárban kezdtem el írni, és most, hogy újra itt a tél és havazik, folytatni fogom. De addig is ismétlésként, álljon itt újra az első rész után a második:

Az első részben a hófajtákat ismerhettük meg részletesebben. Megtudhattuk, hogy „ahány hó, annyi féle”, mert van újhó és régihó, vadhó  és csonthó, kérgeshó, porhó... (nem, a halihó nem ide tartozik :) ).

De a hó, mint szó, valójában egy gyűjtő fogalom, hisz hónak hívjuk sok hópehely együttesét.

Ebben a részben a hópelyhek kutatásáról fogok írni.

Tovább»

A hópelyhek csodálatos világa 1.

hóesés

Ezt a hópelyhekről szóló cikksorozatot még 2012 januárban kezdtem el írni, és most, hogy újra havazik, folytatni fogom. De addig is ismétlésként, álljon itt újra az első két rész:

A következő – folytatásos – bejegyzésekben a hó és azon belül a hópelyhek csodálatos világáról írok. Egyrészt, mert nagyon szeretem a havat és lenyűgöz a hókristályok végtelen formavilága, másrészt, mert nem találtam sehol a hópelyhekkel kapcsolatban részletes leírást, így ezt a hiányosságot is szeretném egyben pótolni.

Tovább»

Csodálatos hórajzok

simon beck snow artEgy régebbi bejegyzésemben, nyáron írtam a múlandó és csodálatos homokrajzokról.

Következzenek a téli és gyönyörű alkotások: a hórajzok. :)

Az 54 éves brit Simon Beck 2004-ben tette le az első „lábnyomát” a hóba a francia Les Arcs sípálya közelében.

Tovább»

Hópehely idézetek


hópehelyBelelendültem a hópelyhekkel kapcsolatos kutatómunkába és találtam pár gyönyörű idézetet:

Tovább»

Esik a hó! :)

Esik hó! :) Végre! Most már talán igazi telünk lesz és nem olyan enyhe, hópehelyesős, mint eddig.

Nagyon szeretem a havat és a hóesést! Olyan boldoggá tud tenni ez az egyszerű természeti jelenség, hogy van, hogy csak nézem és nem tudok betelni a havazás látványával - mint most is. :) Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML