Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Karácsonyi filmajánló 1.

Karácsonyi ének

Egy hét múlva itt a Karácsony és lassan én is kezdek ráhangolódni, amiben sokat segítenek az ünnepi filmek is. A kedvenceimet mutatom be nektek, remélem találtok köztük olyat, ami nektek is tetszeni fog, és a karácsonyi hangulatot is meghozza/fokozza. :)

Az első pont egy nem annyira populáris film: 'A karácsonyi ének'. Az eredeti neve 'A Christmas song', nem 'Christmas Carol', mint a közismert, és többször megfilmesített azonos nevű történeté.

Tovább»

Frozen - Jégvarázs

frozenAmerikában november 27-én, nálunk december 5-én kerül a mozikba a Disney legújabb egész estés rajzfilmje, a Frozen, azaz a Jégvarázs.

Míg a legutóbbi mese, a Merida az anya-lánya kapcsolatot helyezte előtérbe, itt most az igaz testvéri szeretetről szól majd a történet. (azért - ahogy az már szokás - biztos szerelemi szál is lesz benne ;) ).

Elsát, az egyik hercegnőt egy átok kísérti: bármit megérint, az megfagy. Miután majdnem katasztrófát okoz a Királyságban, elbújdosik. De a testvére, Anna nem hagyja ezt annyiban - felkerekedik, hogy megtalálja és megmentse testvérét. Útja során segítségére van egy hegyi vándor, Kristoff; Hans, akit nem sikerült kiderítenem, hogy kicsoda; egy rénszarvas, Sven és egy mókás hóember, Olaf.

Hogy sikerül-e meglelni az időközben Hókirálynővé lett Elsát és megtörni az átkot?

Hát... tudom, nehéz kitalálni a mese végét, ki tudja... :)

Tovább»

"Egyszerű kedvesség és szeretet." - Gandalf

hobbitNemrég újra megnéztem a Hobbit első részét (mivel a második még csak most jön a mozikba:) ).

És benne Gandalf alábbi gondolata nagyon megfogott...

"- Mithrandir! Miért a félszerzet? - szólt Galadriel.

- Nem is tudom. Szarumán szerint csak óriási hatalommal lehet a gonoszt kordában tartani. Én nem ezt tapasztaltam. Úgy láttam, hogy apróságok, hétköznapi népek kis tettei tartják sakkban a sötétséget. Egyszerű kedvesség és szeretet."

Tovább»

A titkos kert

A titkos kertA Titkos kert Frances Hodgson Burnett angol írónő legismertebb regénye. A történetből 1993-ban film is készült.

A történet elején az Indiában élő 10 éves, elkényeztetett és senki által nem szeretett Mary Lennox szülei kolerajárványban meghalnak és Angilába kerül a nagybátyjához, Archibald Craven hatalmas, messzi kastélyába.

Az odakerülésekor Mary sápadt, akaratos, önző kislány, akire a 10 éve elhunyt felesége miatt depresszív nagybátyja sem kíváncsi. Egy kedves és közvetlen szolgálólánytól, Martha-tól megtudja, hogy van a kastélykertben egy lezárt, elkülönített kert...

Tovább»

Ünnepi filmek 1.

igazából szerelem love actuallyJut eszembe: nemcsak ünnepi dalokkal, hanem ünnepi, Karácsonyi és téli filmekkel szoktam remek karácsonyi hangulatba hozni magam és kellemes estéket eltölteni egy bögre forró tea/csoki társaságában - és persze, amikor csak lehet, a páromhoz bújva - miközben odakint hull a hó pelyhekben, de legalábbis 'zimankó és zegernye' van. :)

Amelyikeknél találok online nézhető oldalt, azt is megosztom itt veletek.

Merhogy jobbnál jobb és persze szívmelengetős, zsebkendőgyilkos, néha kicsit túl szentimentális filmek közül lehet választani ebben az időszakban és biztos ti is sokat ismertek. (Jöhetnek a javaslatok!) :)

De addig is itt az első karácsonyi filmajánló - Love Actually...

Tovább»

Merida

MeridaA múlt héten hétfőn végre eljutottam a moziba, hogy megnézzem a 'Merida, a bátor'-t, amiről régebben már írtam itt és azóta is nagyon kíváncsi voltam rá.

Augusztusban kezdték vetíteni nálunk, ezért mostanra már csak délutáni matinéként adták, így - mivel a párom még dolgozott, Édesanyám elutazott és a barátnőim sem értek rá - egyedül néztem  meg.

De utána elhatároztam, hogy ezt még Anyummal együtt is látnunk kell.

Tovább»

Örök szerelem?

levelek júliánakMár régóta szerettem volna megnézni a Levelek Júliának c. romantikus vígjátékot, ami a múlt héten végre sikerült.

Egyrészt nagyon kedvelem benne a főszereplő lányt - Amanda Seyfried - akit én is a Mamma mia-ban ismertem meg. Örömmel láttam, hogy más filmekben is feltűnt (a Kedves John-t még nem láttam, de a listán rajta van) és amúgy is romantikus filmes esti hangulatom volt - és nem csalódtam.

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML