Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Tojásfestés növényekkel

húsvéti tojásfestés növényekkel

Mindjárt itt a Húsvét hétfő! :)

Én nagyon szeretem a locsolkodást, akár kölnivel, akár szódásszifonnal. Kedves, vidám szokásnak tartom, és remek alakalom arra, hogy rokonok, barátok, ismerősök kötetlen hangulatú alkalommal találkozzanak.

Én már évek óta levélrátéttel díszítetett, hagymahéjjal vagy céklalével festettet tojásokkal várom a locsolókat Húsvétkor. De más növények is alkalmasak, hogy sárga, piros, kék, barna, fekete vagy esetleg zöld színű tojásokat festhessük természetes módon.

Tovább»

Hogy készítsük a Húsvéti levélrátétes hagymahéjjal festett tojást?

tojásfestésAlább írtam, hogy hogyan lehet Húsvéti tojást festeni a különböző növényekkel.

Miért érdemes így festeni?

Szerintem egyrészt egyszerűbb, másrészt olcsóbb (vörös- vagy lila hagyma általában mindenkinek van otthon), de legfőképpen természetes színező anyag, így mindenképpen egészségesebb is. Nomeg, nem utolsó sorban, kreatív, különleges és egyedi - egy tojás sem lesz ugyanolyan, hiszen minden levélke más és más.

És, amúgy nagyon egyszerű - lássuk is lépésenként, hogy én hogyan készítem az ilyen hagymahéjjal festett levélrátétes Húsvéti tojásokat?:)

Tovább»

SK Karácsonyi ajándékok 2013/2.

sk hógömbA Karácsonyi ajándékok lehetnek olcsók és mégis értékesek: amit személyesen készítünk az ajándékozottnak szívünk minden szeretetével. :)

Az előző SK ajándékötlet "instant süti" -volt.

Egy picivel több kézügyességgel pedig akár egy "hógömböt" is készíthetünk. :)

Hógömb készítése

Amire szükségünk lesz:

Tovább»

SK karácsonyi ajándékok 2013/1.

ajándékAmit sokan nem szeretnek a Karácsonyban, hogy adni KELL, vásárolni KELL.

Ami az igazi értéke szerintem viszont ennek az Ünnepnek, hogy ilyenkor van három nap, amikor mindegyik szerettükkel együtt lehetünk több-kevesebb időt, és nincs kibúvó, mert a Karácsony miatt mindenkinek erre most ideje van és nem lehet azt mondani, hogy "nem tudom, hogy rá fogok-e érni akkor", hiszen pont ez a dátum, amit  senki nem felejt el és diretk erre tartogat.:) És ez az, amikor nemcsak az értékes időddel, hanem ajándékkal is ki tudod fejezni - a szavakon túl - hogy szereted a másikat.

És ez nem az, hogy ajándékozni KELL, hanem, hogy örömet szeretnék okozni annak, aki fontos nekem.

És a legértékesebb ajándék az, amit személy szerint az illetőnek készítünk, mert benne van az időnk, a kreativitásunk és a szeretetünk.

Tovább»

Barátnőm ajándéka :)

hímzésPár bejegyzéssel lejjebb írtam, hogy a múlt héten azért hanyagoltam az írást, mert egy kedves barátnőmnek készíttem a 30. szülinapjára az ajándékát. És, mint ígértem, meg is mutatom, hogy mit:

mivel - szerintem egy kicsit poénból - szereti a Pókembert, így egy pókember-es keresztszemes hímzéses díszpárnát kapott tőlem. :)

Hogyan készült a párna?

Tovább»

Húsvéti hangoló 3. - Saját kezű dekorációk

nyuszifül szalvétaSok szép húsvéti – és egyéb ünnepi – dekoráció és ajándék létezik, de egyik sem olyan értékes és igazi, mint a saját készítésű.

Alább két SK húsvéti dísz/ajándék készítéséhez hozom meg – remélem – a kedvedet:

Készítsünk a húsvéti asztalra nyuszifül-szalvétát és tojás-gyertyát!

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML