Karácsonyi ének

Egy hét múlva itt a Karácsony és lassan én is kezdek ráhangolódni, amiben sokat segítenek az ünnepi filmek is. A kedvenceimet mutatom be nektek, remélem találtok köztük olyat, ami nektek is tetszeni fog, és a karácsonyi hangulatot is meghozza/fokozza. :)

Az első pont egy nem annyira populáris film: 'A karácsonyi ének'. Az eredeti neve 'A Christmas song', nem 'Christmas Carol', mint a közismert, és többször megfilmesített azonos nevű történeté.

A film egy kicsit egyszerű és könnyen kikövetkeztethető sztorit dolgoz fel:

Egy lány és egy fiú középiskolát összeolvasztanak. Ennek következtében több tantárgyhoz lesz két tanár, akik közül az egyik felesleges, nomeg a suli büdzsé sem engedi. Így van ez az énektanárokkal is, a filmben szerepelő Diana-val és Ken-nel. A velük kapcsolatot 'Ki maradjon?' dilemma megoldására az igazgatónő azt javasolja, hogy induljanak mindketten a Karácsonyi dal versenyen, egy lány- és egy fiú duóval és - győzzön a jobbik. Az marad, akinek a csapata a versenyt megnyeri...

De talán nem árulok el zsákbamacskát, hogy egy kis romantika is megjelenik a filmben és szerelemi szál is szövődik a két tanár között...:)

A film könnyed kikapcsolódás így december első napjára, hogy elkezdjünk ráhangolódni az Ünnepre és ezen a linken érhető el. :)

Nektek hogy tetszett? :)

Karácsonyi ének