Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

Kokology 31/1.

bíróságItt a következő önismereti feladvány.:)

(Ha most kapcsolódsz be az önismereti játékba, kezdd a Bevezetésnél, ahol olvashatsz a játék eredetéről, valamint a javasolt "játékszabályokról". Az egyes Kokology "feladványokat" és kiértékelésüket pedig az önismeret cimkénél találhatod meg.)

Bevezetés

A kalapács koppanása, a dörzsölt ügyvédek "szabadfogású" vitája, a suttogás az ítélet kihirdetésekor - a bírósági tárgyalásnál kevés drámaibb filmjelenet képzelhető el.

Feszültséggel teli szellemi játszma ez, ahol a helyes és a helytelen gyakran alig válik el és a törvény az igazsággal összekeveredik a forró küzdelemben.

Tovább»

Blogszületésnapi nyereményjáték - eredményhírdetés :)

a nyertesekEgy héttel ezelőtt, jan. 17-én ünnepelte a Derűlátó blogom a 4. születésnapját. :)

Ennek örömére nyereményjátékot hírdettem, melyben annyi volt csak a teendő, hogy a születésnapi bejegyzéshez egy hozzászólásban kellett 3 kérdésre válaszolni 2015. január 24. (azaz tegnap) éjfélig a bloggal kapcsolatban:

-  melyik eddigi rovat tetszik a legjobban,

- milyen állatkerti állatról szeretnél olvasni az első "Állatkerti állatok" bejegyzésben,

- van-e valami, ami a blog kinézetében zavar/tetszik.

A játékra 5 hozzászólás érkezett, mindegyik a fenti kritériumoknak megfelelt, így bekerültek a "kalapba". Lássuk a nyerteseket! :)

Tovább»

Egy kis türölköző akrobatika... :)

les beaux fréresFantasztikus, amit ez a két kandai srác a Patrick Sebastien show-ban előad!

A két akrobata fiú (egyszerűen érthetetlen számomra, hogy miért nincs fent a nevük a honlapjukon...), akiknek csapatnevük a Les Beaux Freres (franciául olyasmit jelent, hogy a "A csodálatos testvérek"), több produkcióval is el tudják kápráztatni a közönséget, de ez a törülköző akrobatika mindent visz... :D

Megj.: a zene a műsorukban Bhrams V. magyar tánc.  :)

Jó szórakozást nektek is! :)

(Lányok: sajna nem esik le...) ;)

Tovább»

Szerdai szivárvány 94.

Régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Itt a tél, a január. Az a kevés hó, ami volt elolvadt, a fák még messze vannak a zöldtől, az ég általában szürke, ettől a opárás plusz egy-öt foktól inkább fázunk...

Ilyenkor olyan ellképzelhetetlen, hogy volt és lesz is valaha nyár.

Hát, a mai szerdai szivárvány képek ebben segítenek. :)

Tovább»

Kokology 30/2.

pók légyAz előző feladványban azt póknak kellett képzelned magad és azt megírnod, hogy mia hálódba mennyi és milyen zsákmány került.

Nos lássuk, mit jelent a válaszod a Kokology szerint:

A pókok a természet nagy vadászai.

Hogy hogy éreznéd magad egy pók bőrében, azt mutatja, hogy milyenn vadásznak látod magad a nagy vadonban, amit szerelemnek ismerünk.

Tovább»

Házi feladat - 5 kedvenc magyar blogom

blogháziA Derűlátó születésnapi bejegyzésénél már írtam a Magyar Bloggerek és Bloggerkedvelők Közösségéről ahol remekül egymásra tud találni minden magyar blogger - azaz szegről-végről rokonlelkek, hiszen pár közös vonásuk helyből: szeretünk írni, és szeretjük a gondolatainkat, élményeinket, dolgainkat megmutatni másoknak is.

És ezen felül, hogy összehozza a blogolókat, még ösztönzőleg is hat - legalábbis rám - ahogy látom, hogy ők miket és hogyan írnak, de főként az, hogy időről időre "blog házi feladatot" kapunk. Néha "csak" azt, hogy "tetszik" gombot nyomjunk a nekünk szimpatikus blog face oldalán, máskor pedig - mint most (őőő... azaz még 2014. december 22-én) kiadott feladat már egy bejegyzés írása, ez esetben pl. az 5 kedvenc magyar blogomról.

Hát, íme - a teljesség igénye nélkül és a sorrend pedig semmiképpen nem számít - az (első) 5 kedvenc:

Tovább»

Kokology 30/1.

pókItt a soron következő, szám szerint a 30. feladvány.

Remélem nem félsz a pókoktól... ;)

(Ha most kapcsolódsz be az önismereti játékba, kezdd a Bevezetésnél, ahol olvashatsz a játék eredetéről, valamint a javasolt "játékszabályokról". Az egyes Kokology "feladványokat" és kiértékelésüket pedig az önismeret cimkénél találhatod meg.)

Bevezetés

A pókokhoz olyan komoly félelem és tisztelet társul a tudatalattiban, ami köszönőviszonyban sincs az apró méretükkel. Talán a vadászatban való jártasságuk, esetleg a türelmük a lesben állásban vagy a csalóka hálójuk teszi, amivel a csapába ejtik az áldozatukat... Akárhogy is, a pókok erős érzéseket ébresztenek mindannyiunkban.

Elképzelt helyzet

Tovább»

4 éves a Derűlátó! :) - Nyereményjáték

4. szülinapA Derűlátó blogom 2011. január 17-én kezdtem el írni, az első bejegyzésem a hóvirágról szólt.

Azóta pedig eltelt 4 év, született kereken 480 bejegyzés, amikhez 784 hozzászólás érkezett.

A 2014-es Goldenblog versenyen a közönségszavazás alapján 59. lett a blogom a 101 induló közül. Ez a tavalyi (2013-es) 114-ből 37. helyezéshez képest "visszaesés", de az is igaz, hogy kisebb intenzitással irogattam az utóbbi időben.

Pedig rengeteg ötletem, megosztanivaló gondolatom és másoknak is érdekes élményem van mindig, amik megírásához viszont nagyon motiváló számomra a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők remek közössége, akikhez egy hónapja csatlakoztam és folyamatosan ösztönzőleg hatnak rám az írásaikkal, nomeg az ötletes Blog-házifeladatokkal. :)

Folytatódni fog idén is az önismereti játék, a 'Kokology'; lesznek újabb 'Derűhozó praktikák'; minden szerdán jönnek a 'Szerdai szivárvány' képek; a munkahelyem rengeteg témát ad további 'Vadasparki vidámságok'-hoz;  és visszajön a 'Heti hála' is.

De a terveim közt van a 'Vasárnapi Vidám Vers', valamint az 'Állatkerti állatok' rovat. :)

És a születésnap örömére egy nyereményjáték is kezdetét veszi, ami jövő hét szombatig (2015. jan. 24.) tart és teljesen egyszerű a tennivaló:

Tovább»

Kokology 29/2.

hal ütésNo, remélem  mindenki elképzelte már, hogy horgászás közben egy rosszul megfogott hal hol ütné meg - mert ez volt az elképzelt helyzet az előző feladványban.

Nos lássuk, mit jelent a válaszod a Kokology szerint:

A megfogott hal úgyszólvány végső ellentámadásra szánta el magát és arra a részedre, ahol megütött, különösen érzékeny vagy.

Tovább»

Kokology 29/1.

horgászatItt a soron következő, szám szerint a 29. feladvány.

(Ha most kapcsolódsz be az önismereti játékba, kezdd a Bevezetésnél, ahol olvashatsz a játék eredetéről, valamint a javasolt "játékszabályokról". Az egyes Kokology "feladványokat" és kiértékelésüket pedig az önismeret cimkénél találhatod meg.)

Bevezetés

Nem sok pihentető szabadtéri program veszi fel a versenyt a műfaj örök klasszikusával, a horgászattal.

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML