Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

100 boldog nap - 9. nap

100 boldog napHát, bevallom, ma az a nap olyan volt, hogy az esti remek pillantot előre tudtam, hogy az lesz a legjobb a 100 boldog nap-hoz, de addig megint csomó minden történt - és utána is...  jó dolgok is voltak és kellemetlenek is, de... szóval döntsétek el ti... :)

Mert végül mégis mindegyik jól sikerült megint.:)

Szóval a tegnapi "átlagos" vadasparki naphoz mérten a mai is igazából remekül kezdődött - elaludtam. :D Úgyhogy szokásosnál egy kicsit nagyobb késéssel, értem be a Parkba. De sebaj, gyorsan és szépen sikerült mindent rendbetennem a 10 órás Kisállatsuli előtt, azaz friss vizet kapott mindenki és megetettem az összes nem ragadozót - mert a ragadzók etetése du. 3-kor szokott lenni (erre még visszatérünk a nap folyamán).

Tovább»

100 boldog nap - 8. nap

100 boldog napHát, bevallom, ma az a nap volt, amikor bizony tudatosan keresnem kellett a pillanatot a 100 boldog nap-hoz...

Hogy mi volt végül az? Előbb leírom a mai napom, hogy éreztessem, hogy milyen nehéz volt találni szép pillanatot- vagy mégsem? :)

Kezdődött ott, hogy a Vadasparki Vackor táboros gyerekek ilyenkor kedd reggelenként segítenek elkészíteni a takarmányt az állatoknak. El is kezdtük, mint máskor, a kezelőfolyosónk előtt kitett aszalon. De aztán az eleredő zuhé bezavart minket a kezelőfolyosóra - 12 gyerek egy kis helyiségben... - ahol aztán szépen be is fejeztük a kaják elkészítését mindnekinek (nyest, patkányok, sün+mókus, vetési - és dolmányos varjak, szarkák, farkasok látványetetéséhez, stb.), de annyira zuhogott, hogy nem tudunk elindulni velük odaadni az állatoknak az ennivalót...

Tovább»

100 boldog nap - 7. nap

100 boldog napNini, már 7. napja vezetem a 100 boldog nap napi boldog pillantait - van amikor többet is, mert mindig annyi van... :)

Például ma is helyből két örömteli pillanataim voltak, az egyik, hogy bejött hozzám a Parkba Évi barátnőm meglátogatni és egyben segítet több mindenben. De nem ez volt a legszebb, hanem volt olyan kedves és meghívott ebédre - egy nekem kicsit sós, neki pedig sótlan krumplileves és finom zöldborsó főzelék volt a menű. És persze kávé utána. A lényeg, hogy együtt voltunk és jókat beszélgettünk. Nagyon örülten neki! :)

Aztán a másik örömöm - pontosabban egy régebbi örömöm mostanra teljsedett ki: Vali barátnőmtől kaptam ezt, amire már régen vágytam: kávébab szállító zsákot. :) Már olyan hónapja megvan, de most sikerült végre képkeretbe vágnom és a napokba felkerül a konyhám falára, több, naptáras kávés képpel együtt. :)

És itt vannak a képek is:

Tovább»

Motiváló idézetek 5.

légy boldogAloha blogján olvastam ezt az Coelho dézetet és annyira megfogott...

Gondoltam nektek is tetszeni fog. :)

"Legyél derűs! Programozd át magad a nap minden percében: töltődj fel olyan gondolatokkal, amik többé tesznek! Ha ideges vagy, vagy zavart, próbálj nevetni magadon. Nevess hangosan, nevesd ki azt a nőt, aki aggódik, gyötrődik, és azt hiszi, hogy az ő problémáinál nincs fontosabb a világon." (Paulo Coelho)

Tovább»

100 boldog nap - 6. nap

100 bodog napA 100 boldog nap 6. napján, ma a legnagyobb örömöm - többek közt - hogy csodaszépen elkezdett virágozni a gránátalmám. :)

Írtam is róla már cikket pár éve, ami álljon itt ismét, mert nagyon értékes és érdekes növény. :)

A gránátalma (Punica granatum) egyre ismertebb és kedveltebb növény hazánkban, és egyre többen fogyasztják gyümölcsét, főként a belőle készült szirupot. Mert talán kevesen társítják össze, hogy a – főként nyári koktélokban – gyakran előforduló ’grenadine’ nem más, mint gránátalma-gyümölcs szirup.

De a nevének eredete, valamint a hozzá fűződő mondák, legendák miatt is érdekes ez a növény.

Tovább»

100 boldog nap - 5. nap

100 boldog napA 100 boldog nap 5. napján, ma a Vadasparkban Erdei Termékek Utcája c. rendezvényünk volt, melynek keretén belül a Hármashatárhegyi Erdei Iskola standjánál a sok érdekes kóstoló és játék mellett volt egy fa-xilofon (marimbafon).

Mi kell több egy játékra, vidámságra mindig kapható Derűlátó állatgondozónak?:)

Úgyhogy itt álljon egy kép és egy videó is készült róla, amit a Derűlátó facebook oldalán lehet megnézni (a Boci-boci tarkát nagyon profin játszom)! :)

Tovább»

100 boldog nap - 4. nap

100 boldog nap100 boldog nap 4. napja volt ma és az a nagy helyzet, hogy ma több boldog pillanatom is volt, úgyhogy - mivel nem tudtam választani - most több kép is bekerül a gyűjteménybe. :)

Az első legkedvesebb a számomra az volt, mikor fél 1-kor pár percre kicsit le tudtunk ülni kávézni a Parkban. Nagyon szeretem a kávét, amit elég jól érzékelteti az a mondásom, hogy "Ami az állatoknak jutalomfalat, az nekem a kávé..." :) Hát erről szól az első kép. (és ott a 2. napról a jutalomfalatos vödör) :)

Tovább»

100 boldog nap - 3. nap

100 boldog napA mai napon, azaz a 100 boldog nap 3. napján a legszebb pillanat:

az unokanővéremék Dániában laknak 3. éve, ahol fogorvosi praxis-t tudott elkezdeni és így kiköltözött férjestől és az akkor még 3 éves iker unokaöcséimmel. Nyaranta azért hazajönnek pár hétre...

Ma sikerült találkozunk és ittunk közösen egy cappucino-t, az ikrek pedig egy-egy csokis shake-et. :)

A mai nap egörömtelibb pillanata ez volt - nem is vitás! :)

Tovább»

Szerdai szivárvány 93.

katicaHűha, de régen volt Szerdai szivárvány képsorozat! :)

Hogy mi ez, arrról itt tudsz olvasni.

Most egy olyan állatkáról gyűjtöttem össze aranyos, érdekes, szép képeket, akit mindenki kedvel és ismer - és holmi név vonatkozása is van a részemről - a hétpettyes katicáról. :)

Anno, a kertészmérnökinek köszönhetően rovartanból tanultam róla is és az egyik legaranyosabb latin név az ővé - ha lehet aranyosnak mondani egy latin nevet... - Coccinella semptempunctata. Ennél jópofább a 24 pettyes katicabogár, azaz a lucernaböde neve - és egyben az egyik legnehezebb latin név volt a számomra a mammutfenyő (Metasequoia glyptostroboides) után - Subcoccinella vigintiquatorpunctata. :)

Na, de ennyi tudományos infó után jöjjenek a kedves katicás képek. :)

Tovább»

100 boldog nap - 2. nap

100 boldog napA 100 boldog nap 2. napján a legmosolyogtatóbb egy facebook üzenet volt képpel: Noémi, a legkedvesebb - rokonlélek - önkéntesünktől  kaptam. :)

A Vadasparkban a látványetetésekhez kértem műanyag homokozó vödröket - egyrészt, mert akkor nem kell kis jutalomfalatokhoz a nagy vödröt feleslegesen cipelni, másrészt, mert színesek, vidámak és öröm velük sétálni pl. a hétköznap déli farkas látványetetéshez.

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML