Derűlátó

Mert a világban annyi szép dolog van!:)

A hópelyhek csodálatos világa 1.

hóesés

Ezt a hópelyhekről szóló cikksorozatot még 2012 januárban kezdtem el írni, és most, hogy újra havazik, folytatni fogom. De addig is ismétlésként, álljon itt újra az első két rész:

A következő – folytatásos – bejegyzésekben a hó és azon belül a hópelyhek csodálatos világáról írok. Egyrészt, mert nagyon szeretem a havat és lenyűgöz a hókristályok végtelen formavilága, másrészt, mert nem találtam sehol a hópelyhekkel kapcsolatban részletes leírást, így ezt a hiányosságot is szeretném egyben pótolni.

Tovább»

Karácsonyi cinke

Ezt a versemet 1994-ben (16 évesen) írtam és ezzel szeretnék idén Boldog, Derűs Karácsonyt kívánni Neked, Nektek! :)

A nagy hír pedig az, hogy idén tavasszal kiadásra került Cinegemese néven, amit itt alább olvashattok is. :)


Derűlátó Karácsony

Tovább»

Ünnep

karácsony Márai Sándor: Az ünnepekről

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.

Plusz két aranyos videó Mikulásra :)

animal wellness santaKét tündéri videót találtam Mikulásra, amit szeretnék megosztani veletek. :)

Az egyik az Animal Wellnes Magazin aranyos kisfilme egy, a Télapót türelmetlenül váró kiskutyáról.

A másik az angol, "The night before Christmas" (Karácsony előtti éjjel) c. vers alapján készített Disney kisfilm - mint tudjátok, ott Karácsonykor jön a Mikulást.

Ezzel a két videóval is kívánok nektek Boldog Mikulást! :)

Tovább»

Karácsonyi hangulat (egy kép, egy hang) 1.

thomas kinkade karácsony

Én már egy hete elkezdtem karácsonyi dalokat hallgatni, hogy hangulatba kerüljek, és persze elkezdtem szép karácsonyi képeket is keresni.

Annál is inkább, mert tavaly is minden napra volt itt egy-egy Karácsonyi dal - ez a hagyomány idén ez bűvül egy-egy szép, hangulatos képpel is. :)

Tovább»

December

decemberi cinkeDecember a Gergely-naptár szerint az év utolsó, 12. hónapja, 31 napos. Neve a latin ’decem’ = tíz szóból ered, mert a ókori római naptárban a tízedik hónap volt (és a Julius Caesar naptárreformja előtt 29, azt követően Kr. E. 8-ig 30 napos volt).

Tovább»

HTML

Hello Kaland

"A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem, amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni...."

 

Az oldalon szereplő írások - ha nem került egyéb szerző feltüntetésre - saját munkák, melyekkel kapcsolatban minden jog fenntartva.Ha bárhol máshol felhasználásra, másolásra kerül, kérem a szerző (Jóba Katalin) és a Derűlátó oldal feltüntetését.

Bemutatkozás

Üdvözöllek a blogomon!
A Derűlátó 2011. január 17-én indult és azért lett ez a neve, mert én ilyen vagyok.:) A barátaim gyakran kérdezgetnek ilyeneket, hogy "hogy csinálod, hogy mindig vidám vagy?" meg, hogy "honnan van ennyi energiád?". Ezeket már annyian és annyit kérdezték, gondoltam egy blogban is válaszolok.:)
Persze nekem is vannak jó és rossz napjaim is, de mindig meglátom a helyzetek jó oldalát - na jó, nem mindig, de ilyenkor dafke optimista vagyok, mert a mottóm (ahogy fent is olvashatod) "A boldogság nem az, amikor nincsenek problémáid, hanem amikor a problémáid dacára sem vagy hajlandó boldogtalan lenni..."
Légy hát Te is Derűlátó! :)
Kati :)

Feedek
Megosztás
HTML - szamlalo


free counters
Free counters
2012. 01. 19-tól

HTML